Neulegraffiteja

"We're taking graffiti and making it warm, fuzzy and more acceptable."

Tässä neulegraffitien filosofia taitaa tullakin aika hyvin esiin. Itse kuulin koko asiasta ensimmäistä kertaa vasta muutama kuukausi sitten ja viime aikoina olen innostunut kokeilemaan itsekin. Idea on hauska, niistä ei ole kenellekään mitään haittaa ja ehkä ainakin jotain hymyilyttää kun sellaisen bongaa.


Yleensä neulegraffitit ovat melko pieniä, ylläolevan kaltaisia mahtipontisempia tapauksia näkee varmaan lähinnä Yhdysvalloissa.


Itse en ole yhtäkään vielä bongannut, ehkä noita harrastajia on enemmän suuremmissa kaupungeissa. Ainakin Tampereen keskustasta voi kuulemma neulegraffiteja helposti löytää.Itse aloitin pienellä mittakaavalla ja vein tämän virkatun kukan läheiseen puistoon. Siellä se on saanut olla rauhassa, vaikka jotkut ihmiset saattaisivat ilkeyttään repiä noita alaskin. Toisaalta se neulegraffiteissa onkin hyvä puoli että jos joku kokee ne jotenkin häiritseväksi (kiinteistön omistaja tms.) poistaminen on helppoa.

Onko kukaan bongannut neulegraffiteja mistään? :-)

-Petra


7 kommenttia

 1. Tämä on ihan uus juttu mulle, enkä oo vielä missään nähny noita. Tosi kiva että on pysyny paikallaan tuo, mää luulin että se vietäisiin välittömästi!

  VastaaPoista
 2. Mäkin ajattelin että joku olisi voinut sen tuosta pois ottaa, mutta onneksi ei. :-)

  En tiedä missä Ainolan puisto Oulussa on, mutta siellä pitäisi olla ainakin yksi neulegraffiti! http://hupsistarallaa.blogspot.com/2008/12/norsis-on-tour-ou-u.html

  VastaaPoista
 3. Söpö kukka.:) Ihmeen hyvin nuo neulegraffitit pysyy, mullaki on kaikki paikoillaan mitä oon päässyt katsomaan jälkeenpäin.:)

  VastaaPoista
 4. Aika harvassa sellaiset ihmiset varmaan on jotka noita rupeaisi ilkeyttään pois repimään. Onneksi :)

  VastaaPoista
 5. oi! vähän ihania tollaset!! en oo koskaan ennen kuullukaan noista.. ja söpö toi sinun kukkanen :)

  VastaaPoista
 6. Itsekin törmäsin näihin netissä vasta puolisen vuotta sitten. Tosi kiva idea niin pitihän sitä sitten itekin kokeilla. :-)

  VastaaPoista
 7. Meidän pieni kyläpahanen on täynnä noita neulegraffitteja. Ihan hauska idea, mutta ei niitä tarvitsisi patsaisiin kiinnittää. :0 Ei kukaan niihin tee muunlaisiakaan graffiteja...

  VastaaPoista