Klipsulaukku

Millä nimellä näitä nyt kutsuu? Kukkaronkehyksinä näistä jossain puhutaan, mutta se kuulostaa vähän hassulta.

Tässä tapauksessa ei ehkä muutenkaan kukkarosta voi puhua, näillä on nimittäin leveyttä 18 senttiä. Ostin mahdollisimman suuret, koska halusin että laukkuun oikeasti mahtuukin jotain.

Klipsulaukkuun tarkoitetut kehykset ostettu siis Twinshopista, oikein soma pikku nettikauppa. Myynnissä erikokoisten kukkaronkehyksien lisäksi laukkujen sankoja, valmiita ompelupaketteja, pinssejä ja pussukoita ynnä muuta sellaista. Sain oman tilaukseni mukana kaupan päälle söpön pienen kankaalle päällystetyn pinssinkin. :-)

Tässä lopputulos. Toiset kehykset ovat vielä odottelemassa inspiraatiota. Ajattelin tehdä toisesta laukusta huomattavasti isomman, tämä on aika pikkuinen.

Ommellessa piti olla tarkka että laukusta tuli tismalleen oikean kokoinen, jolloin se mahtuu kehyksiin ja sen saa ommeltua kiinni. Laukun hihnana toimii helmet, jotka ostin joskus kirpputorilta 50 sentillä. Koristeeksi laitoin mustan pyöreän kankaan, jonka taakse ompelin pitsiä.-Petra

(Ps. Alla toinenkin uusi päivitys. Oltiin innokkaina päivittämässä yhtä aikaa. :-D)

9 kommenttia

 1. Ihana laukku! Teillä on muutenkin aina ihania askrteluja ja ompeluja. Siksi olisi kiva, jos tekisitte joidenkin teoista tarkkoja ohjeita, että tälläinen tumpelokin voisi yrittää. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. :-) Pitääkin kyllä ottaa seuraavista projekteista enemmän kuvia, jolloin niitä välivaiheitakin on helpompi selittää. Nyt ollaan esitelty tekeleitä jotka on tehty ennen blogin perustamista, niin kuvia on melkeinpä vain lopputuloksista.

  VastaaPoista
 3. voi että teillä on kiva blogi! ihana kun välillä vähän muitakin käsitöitä kuin neulontaa, näistä saa kivoja ideoita!

  VastaaPoista
 4. Kiva että tykkäät! Se tässä vähän olikin ideana kun tuntui että kaikissa blogeissa vaan kudotaan ja virkataan, vaikka kyllä sitä itsekin tulee harrastettua. Mutta onhan sitä kaikkea muutakin kivaa. :-)

  VastaaPoista
 5. Emma, joo tosiaan kun uutta alan tekee ni alan myös laittaa ohjeita kehiin! :)

  skorpan, kiitos kehuista!

  VastaaPoista
 6. onko tos kehykses jotain reikiä? itellä on kanssa tollanen mutta siinä ei ole reikiä!? oon miettiny miten kankaan saa pysymään siinä...oisko ideoita?

  VastaaPoista
 7. Joo tuossa on reiät joiden kautta sen saa ommeltua kiinni. Muunlaisista mulla ei valitettavasti ole kokemusta, mutta jotkut on kuulemma sellaisia että ne puristetaan kankaaseen kiinni. Löysin täältä http://taava.vuodatus.net/blog/1037362 jonkinlaista pohdintaa aiheesta.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen pohtinut tuota kankaan kiinnitystä mm. blogissani, mutta taidankin seuraavaksi hankkia tuollaiset reijälliset kehykset. Olen ihan vain liimalla kankaan kiinnittänyt ja kerran koitin myös puristaa kehyksiä yhteen. Siitä ei kovin hyvää kokemusta jäänyt, koska metallista tuli tosi klommoinen... Olen myös kuullut, että kankaan voi ommella kehyksiin mahtuvaan pahvinpalaan ja liimata sitten kiinni.

  VastaaPoista
 9. rosehip: Reiälliset kehykset ei ehkä ole yhtä hienot, mutta ainakin paljon helpommat :-) En tosiaan ole muunlaisia koskaan testaillut, joten ehkä jätän sen jatkossakin muille ja ostan sellaiset pussukat valmiina vaikka Marimekolta.

  VastaaPoista