Kirjallisuutta

Vaatteita kaavoihin kangistumatta! Joka tyypin kaavakirja on hauska tapaus ja kun joskus harvoin innostun ottamaan kokonaisen vaatteen tekemisen projektiksi, tästä kirjasta on hyötyä. Kirjassa on kuusi peruskaavaa, joita muokkaamalla saa tehtyä erilaisia paitoja, toppeja, mekkoja, hameita ja housuja. (Housuja en ole koskaan edes yrittänyt ommella, ehkä joskus uskaltaudun yrittämään.)

Kaavapaperia olisi hieno omistaa. Mikään paperi ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi isoa kaavojen piirtelyyn. Sanomalehti voisi kyllä itseasiassa toimia ihan hyvin..

Tämä löytyy kirjahyllystä myös.

Viimeksi siitä oli hyötyä kun en kuollaksenikaan muistanut miten palmikko tehdään.

Ohjeita löytyy suuritöisemmistä paidoista pipoihin ja lapasiin. Pari ohjetta olen kokeillut, mutta villapaidat jätän ihan suosiolla muille.

En ole koskaan oppinut edes lukemaan neuleohjeita, joita olisi kyllä netti ja aiheeseen keskittyneet lehdet pullollaan. Eniten se johtuu ehkä siitä etten jaksa keskittyä edes yrittämään ymmärtää niitä kaikkia lyhenteitä ja sitä logiikkaa ylipäätään.

Neulo lisätyilläkin s:lla pitsineuletta. Kun kpl:n korkeus on 44(45)46(47) cm, päätä molemmissa reunoissa joka 2.krs 1x3(5)5(5) s ja 3(6)6(6)x1 s. Päätä sitten kaikki s:t kerralla.

Ääh?

Joka tyypin virkkauskirja olisi myös hauska omistaa. Ehkä sitten oppisin virkkaamaan muutakin kuin puolipylväitä, pylväitä ja ketjusilmukkaa. Toisaalta niilläkin pääsee jo aika pitkälle. Virkkaamiseni tosin keskittyy lähinnä myssyihin, kukkiin ja isoäidin neliöihin.

Tekeillä nyt: mummomekon muokkaaminen astetta nuorekkaammaksi.

Hihat ja kaulukset saavat ainakin lähteä.

-Petra

3 kommenttia

 1. Just tuota Joka tyypin kaavakirjaa määkin oon kaipaillu... Ja jotain kaavapaperia. Aika mielenkiintoinen idea tuo sanomalehti - paitsi jos se päästää mustetta kankaalle. :/

  VastaaPoista
 2. Toisaalta ei kai sellainen rulla kaavapaperia ihan kauheasti voi maksaa? En tiedä, pitäisi ottaa selvää. Joku tuosta sanomalehdestä jossain vinkkasi, en sitten tiedä miten se muste käyttäytyy..
  Mutta kirjaa suosittelen kyllä :-)

  VastaaPoista
 3. Sellainen iso rulla kaavapaperia maksaa kympin verran, ei ole minusta kovin kallis. =) Vaikka amiksessa sitä käytti melkein päivittäin, kesti se silti vaikka kuinka törkeän kauan. Kotikäytössä mulla kestää yksi rulla parisen vuotta vaikka ahkerasti sitä käytänkin.

  VastaaPoista