Ohje vauvan "chunky beanie"-tyyliseen pipoon


Kun aloitin tekemään tätä vauvan pipoa, en löytänyt sopivaa ohjetta joten päädyin soveltamaan itse. Koska lopputuloksesta tuli onnistunut, tässä neuloessa ylöskirjaamani ohje myös muiden iloksi. En ole mitenkään kokenut neuleohjeiden kirjoittaja, joten pyrin tekemään tästä hyvin simppelin.

Lankana käytin Ruskan lehden merinoa, ja puikkoja nro 3 (alussa) ja 3,5 (pyöröpuikko). Pipo neulotaan ylhäältä alaspäin. Koko on noin 0-3 kuukautiselle, mutta malli venyy. Oma käyttäjäni on tällä hetkellä kuukauden vanha, ja pipossa tuntui olevan vielä hyvin venymisen varaa.

- luo 12 silmukkaa ja neulo suljettuna neuleena
- lisää joka kierroksella jokaisen puikon alussa yksi silmukka, kunnes silmukoita on 88. Itse lisäsin silmukan neulomalla saman silmukan etu- ja takareunasta.
- viimeistään tässä vaiheessa voi vaihtaa pyöröpuikkoon, toki koko pipon voi tehdä myös tavallisilla puikoilla, mutta pyöröpuikon koen itse helpommaksi
- neulo oikeaa 22 kierrosta
- käännä työ niin että nurja puoli on ulospäin ja neulo 1 oikein kiertäen, 1 nurin -> toista 50 kierrosta
(- vaihtoehtoisesti työn voi jättää kääntämättä ja neuloa 1 oikein ja 1 nurin kiertäen, mutta itse koen tämän hitaammaksi ja hankalammaksi. Kiertäen eli silmukan takareunasta neuloen oikea silmukka erottuu kauniimmin.)


Tein samasta langasta myös klassiset junasukat (40 silmukalla, 3 koon puikoilla) ja tumput, joihin löyty ohje esimerkiksi täältä.

Petra

36 kommenttia

  1. Moikka, neuloitko neljällä puikolla? :) Vaikuttaa tuohon silmukoiden lisäykseen...

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavasta ohjeesta! En tiedä lukeeko kommentteja kukaan enää näin 4 vuotta myöhemmin, mutta jäin ihmettelemään tuota työn kääntämistä. Tarkoittaako se sitä, että pipoa aletaankin neulomaan "väärään suuntaan"? Tein näin (siis käänsin pipon nurin ja ryhdyin neulomaan sinne suuntaan josta olin tullut. Lopputuloksena oli ammottava aukko tuossa kohdassa jossa vaihdoin suunnan. Vai voiko työn kääntää nurin ja silti jatkaa menosuuntaan, jotenkin tämä blondi ei nyt ymmärrä? 😅 Aloitin pipon myös 4 silmukalla, en 12:lla, 12 silmukalla tuli tosi iso aukko pään päälle. Kivan näköinen pipo kyllä tulee, vaikka hidasta on ainakin Novitan Soft Merinolla. :D

    VastaaPoista