7. luukku / Kranssi kolmella tapaa

Talven koristeisiin kuuluvat vahvasti myös erilaiset kranssit. Perinteisestä havukranssista poiketen tein kolme kranssia kolmesta eri raaka-aineesta. Jokainen löytää näistä varmasti sopivan omaan sisutukseensa, sisälle tai ulos!Eukalyptuskranssi
Tämä kranssi on rakennettu rautalangasta, mustasta juuttinarusta ja eukalyptuksen oksista. Rautalangasta on ensin kieritetty ympyrä, jonka päälle on kieritetty juuttinarua. Eukalyptuksen oksat on kiinnitetty kehykseen rautalangalla ja kuumaliimalla. 

Ja mikä parasta, eukalyptus tuoksuu niiiin ihanalle! Ei ihme että koalatkin tykkäävät :D Tuoksusta tulee itselleni mieleen eniten joku saunatuoksu, jota on joskus heitetty kiukaalle.  Varpu- ja havukranssi
Ei voi tämänkään kranssin tuoksusta valittaa, havut tuoksuvat aivan ihanalle! Havujen lisäksi kranssissa on käytetty mustikan- ja puolukanvarpuja. Ensin rakensin paksusta rautalangasta kranssille pohjan: suora pätkä, jonka molemmissa päissä on kiinnityslenkit narulle. Rautalankapohjaan kiinnitin havuja ja varpuja ohuemmalla rautalangalla, niin että seuraavat oksat kiinnitin aina edellisen rautalankakiinnityksen päälle. Näin kiinnitysrautalanka ei jäänyt näkyviin. Lopuksi lisättiin ripustusnaru.  

Tmä kranssi pärjää parhaiten ulkona, sisällä havut kuivuvat, varisevat ja kellastuvat.Käpykranssi
Tämä kranssi on rakennettu metallihenkarista, rautalangasta, kävyistä ja spraymaalista. Henkari on taivutettu ympyrän muotoon, jonka jälkeen kävyt on lisätty kehykseen rautalangan avulla. Lopuksi kranssi on maalattu valkoisella spraymaalilla. Tämä kranssi sopii hyvin sisätiloihinkin!

// Roosa

2 kommenttia

  1. Onpa kauniita kransseja! Eukalyptusta onkin näkynyt niin monissa kuvissa, että taidan lähteä huomenna kukkakauppaan katsomaan, löytäisinkö minäkin pari oksaa koristeiksi.

    VastaaPoista