1. luukku / Joulukorttien lähettämisestä


Joulua voi toivottaa monella tavalla. Kortti on persoonallisempi ja henkilökohtaisempi vaihtoehto kuin somessa julkaistu "hyvää joulua kaikille"-päivitys. Posti kertoo että vuodesta 2010 lähtien lähetettävien joulukorttien määrä on ollut laskusuuntainen. Itse en ole koskaan ollut kovin vahvasti mukana joulukorttiperinteessä, vaikka askartelusta tykkäänkin. Ehkä korttien lähettely koetaan jollain tavalla vanhanaikaiseksi? Miten päättää kenelle kaikille kortin lähettää? Sukulaisille joita ei ole nähnyt vuosiin? Entäs ne niin läheiset ihmiset joille jouluntoivotukset voi sanoa ihan kasvotusten? Kaikille niille joilta sait itsekin viime vuonna kortin? Kyynisimmät voisivat pitää joulukorttien lähettelyä postimaksujen ja luonnonvarojen tuhlauksena. Itse saan yleensä muutaman joulukortin vuodessa niiltä kauempana asuvilta ystäviltä jotka perinnettä jaksavat ylläpitää ja kyllä se aina lämmittää mieltä.

Itse piirtelin tänä vuonna tämän jouluntoivotuksen jonkinlaiseen joulukuusen muotoon. Saa nähdä ketkä harvat ja valitut tulevat kortit minulta saamaan. Joka tapauksessa tasapuolisesti ihanaa joulunodotusta kaikille!

Petra

2 kommenttia

  1. Minulla on joulukorttien tekemiseen viha-rakkaussuhde. Tykkään saada kortteja, tykkään askarrella tehdä niitä ja nähdä oman kädenjäljen, mutta se hyvän idean keksiminen, argh! Ehkä turvaudun tänäkin vuonna jonkinlaisiin origamikortteihin, kun ne ovat osoittautuneet parina viime vuonna kivoiksi ja onnistuviksi kunhan näkee hieman vaivaa :) Kortit lähtevät sitten lähimmille ihmisille, lähisukulaisille ja ehkä yllärinä heille, joita vuoden mittaan usein ajattelen, muttemme ole tarpeeksi usein tekemisissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea on tosiaan tärkeää joulukorteissa! Tai itse ainakaan en oikein innostu varsinkaan niistä kaikista perinteisimmistä valmiina myytävistä korteista. Joskus myös ideaa miettiessä muiden kiireiden keskellä joulu onkin jo liian lähellä eikä kortteja enää ehdikään lähettää.

      Poista