11. luukku / DIY kauratyyny
Kauratyyny on perinteinen vaihtoehto hartioiden lämmittäjäksi ja niskajumien poistajaksi. Tämän ehtii tehdä vielä helposti joululahjaksi! Malleja on monenlaisia, itse päädyin lokeromaiseen systeemiin sisäpusseineen koska pelkäsin että pötkylämallisessa kaura valuisi turhan epätasaisesti. Kaksinkertanen kangas varmistaa myös sen ettei kaura pistele saumoista tai kankaan läpi. Viitseliäs tekisi irroitettavan ja pestävän päällisen. (Itse menin tällä kertaa helpoimman kautta.) Itse kaura löytyi marketin eläinruokaosastolta ja tyynyyn meni melkein koko pussi. Kahden minuutin mikrossa lämmitys riittää pitämään tyynyn lämpimänä yllättävän kauan.

Petra

3 kommenttia

 1. Kauratyyny on ihan ehdoton varuste talveen! Olen itsekin tehnyt sellaisen kaarevassa muodossa, niin se pysyy hyvin hartioilla. Ajattelin tehdä äidille kauratyynyn joululahjaksi, mutta koska keksinkin niin monta muuta juttua, jää idea myöhempää toteutusta varten :)

  Ja pakko muuten sanoa, että aivan ihania ideoita tässä teidän joulukalenterissa! Ihan mahtavaa, että ihmiset jaksaa tehdä tällaisia, itsestä ajatus tuntuu aikamoiselta urakalta. Ihanaa joulunodotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista ja samoin ihanaa joulunaikaa! :) Kaareva kauratyyny pysyisi kyllä vielä paremmin hartioilla, mutta tästäkin tuli sen verran pitkä että asettuu ihan mukavasti.

   Poista
 2. Kauratyynyt on kätevä, kaarevana on tosiaan parempi.

  VastaaPoista