Pilkullista

Tällä kertaa ei ole esiteltävänä mitään uutta, tämä epämääräinen vaatekappale vain. Ostin ihanakuosisen polka dots-hameen huuto.netista joskus pari vuotta sitten.

Kaipaisinkin nyt vinkkejä teiltä kokeneemmilta ompelijoilta. Mitä mä tälle teen?! Olen käyttänyt sitä muutaman kerran mekkona, mutta ylhäältä asti leveä malli ei ole kovin imarteleva vyönkään kanssa. Mekkona haluaisin sitä edelleen käyttää, mutta malli kaipaa muokkausta. (Alla kuva blogin alkuajoilta.) Lyhentämistä se ainakin kaipaa, noin käytettynä helma yltää hieman polvien alle.

Niin ja kangas on ohuehkoa puuvillaa, joka ei veny.

Hjälp!

Petra

5 kommenttia

 1. Entäs jos mekkoa laskostaisi ja saisi sen avulla paremman malliseksi? Tai entä jos tekisi siitä puhvimaisen ja lisäisi helmaan kuminauhan? Tai vyön sijaan vyötärölle kuminauhakuja? Vaikka useampi kuminauha tai ihan vaikka näin: http://prettyditty.blogspot.com/2009/04/smockingshirring-tutorial.html

  Tai entäs jos vain kaventaisi reippaasti ja laittaisi vetoketjun pukemisen auttamiseksi? Jos ei muu auta niin leikkaa kahdeksi palaksi, tee yläosasta minihame ja hyödynnä alaosa johonkin muuhun? :)

  VastaaPoista
 2. Madam B.C.: Kiitos vinkeistä! Tuo linkki ei tosin jostain syystä toimi. Haluan olla varma mitä tämän kanssa alan tekemään, etten vain pilaa kivaa kangasta. :) Ehkäpä vähän puran ja kavennan ja tosiaan tuolle helmalle pitää jotain tehdä.. Hmm. Pitää miettiä. :-)

  VastaaPoista
 3. Entä jos tekisit siihen alle tyllihameen, joka kohottaisi helmoja kauniisti? Mie varmaan kaventaisin yläosaa ja laittaisin sivulle vetoketjun. siihen voisi tehdä oikein isoista helmistä (valkoisista pyöreistä muovihelmistä) lenkin, joka menisi niskan takaa?
  Tai sitten jos jostain löytyisi joku tuohon sopiva kangas, tekisi sellaisen marilyn monroe- tyylisen yläosan, tyllihame siihen alle?

  VastaaPoista
 4. Tarkoitan siis tuollaista yläosaa :

  http://4.bp.blogspot.com/_lD1Sq6JG8NI/TBcRyKGeonI/AAAAAAAACuw/6MzgDWK3tTA/s1600/marilyn_monroe_famousdress_picture.jpg

  :oD

  VastaaPoista
 5. Nimma: Kiitos vinkeistä! Erillinen tyllihame multa löytyykin jo ja se voisi tämän kanssa toimia, kunhan yläosaa ensin kaventaa. Helminiskalenkki on ihana idea! Sopisi valkoisena tosi hyvin kankaaseen. Pitääpä miettiä. :)
  Marilyn-yläosa on kaunis, mutta itse vähän vierastan avonaisten mekkojen käyttöä joten ei ehkä tulisi pidettyä.

  VastaaPoista