Pyöreän pöydän ritarit

Edellisen postauksen kuvissa vilahtikin jo tämä tuunaus. Olen suunnitellut uutta ruokapöytää jo vaikka kuinka kauan. Vanha pöytä ei ollut edes tarkoitettu ruokapöydäksi, josta johtuen jalat melkein irtoilivat ja ruuveja tippui välillä itsestään maahan jne. Tämä pöytä on mummin vanha. Pienenä mummilla oleskellessa pöytä näytti iiiiiiisolta, mutta on todellisuudessa itseasiassa aika pieni, vähän yli metrin halkasijaltaan. Eli juuri täydellinen minulle! Alla vähän lisää tuunausprojektista.


1. Alkutilanne oli siis ruskea superpaksu maali. Ajatus oli hioa tämä ruskea maali kokonaan pois että puu/lastulevy tulisi lopulta näkyviin, ja pöytä olis sen jälkeen helppo käsitellä vaaleaksi.

2. Kun aika monta hikipisaraa oli vuodatettu tuohon hiomatyöhön (ihan hiomapaperilla mentiin kun koneesta ei ollu mihinkään :D) huomattiin että allahan onkin jo valkoinen maali! Turha sitä on siis hioa pois, antaa olla ja käsittelee siitä sitten eteenpäin. Ja pöytähän on muuten tuollainen jatkettava, että suurempien juhlien aikaan voi helposti suurentaa.

3. Kahden ihmisen muutaman tunnin työ meni noihin puolikkaisiin, mutta tän jälkeen tuntui että suurin on tehty! Vaikka keskiosa ja jalka olivat tietysti vielä jäljellä. Jalasta hiottiin vain päällismaali pois, sen aivan valkoiseksi saaminen olisi vienyt ikuisuuden (ja hermot olis ollu aika kireellä...).

4. Käsittelin pöydän kannen Bloomin puuvahalla (sävy Vanilja, K-Raudasta). Luulin että vaha-sana lupaisi semmosta suht jäykkää ainetta, mutta tämä olikin aika juoksevaa. Mutta onnistui hyvin oikeanlaisella pensselillä. Kahden levyn kuvassa huomaa erin yhden kerran vahatun ja alkuperäisen välillä, väri kirkastui huomattavasti jo yhden vahauskerran jälkeen.

5. Jalka maalattiin ensin pohjamaalilla, ja sen jälkeen kaksi kertaa puolikiiltävällä kalustemaalilla. Kuvassa taitaa olla vasta pohjamaali tai ensimmäinen kerros oikeaa maalia.

Lopputulokseen olen supersupersuper tyytyväinen, pöydästä tuli juuri sellainen kuin halusinkin! Vähän läpikuultava ja hieman kuluneen/vanhan näköinen (joka ei näissä kuvissa niin hyvin kyllä näy, kiitos pimeän vuodenajan), perfecto.

Tuoleista kirjoitan erillisen postauksen, koska tästäkin tuli jo niin pitkä että onnea lukijoille :D

Roosa

15 kommenttia

 1. Ei ole tottakaan, min juuri kuluneena viikonloppuna maalasin juuri samanlaisesta pöydästä valkoisen! :D Itse tosin ostin sen kierrätyskeskuksesta parilla kympillä, kun haaveilin valkoisesta pyöreästä ruokapöydästä, ja siinä sattui olemaan tuo jatkomahdollisuus. Ihankuin meidän pöydää katselisi :D

  En ole ennen kommentoinutkaan mutta olen lukenut blogiasi innolla jo pitkään, ehdottomasti yksi lemppariblogeistani! :)

  -eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on! Ehkä nää pöydät on ollu jossain vaiheessa muotia :D

   Poista
 2. Vau! Tosi hienosti ja perusteellisesti tuunattu, ja kaunis lopputulos :)

  VastaaPoista
 3. pöytä on kyllä hieno! selkeesti kaiken tehdyn työn arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Hiomisesta kun pääsee ni sen jälkeen kaikki on paljon kivempaa :D

   Poista
 4. Pöytä näyttää täsmälleen samalta kuin meidän omamme, jalkoja ja lisäpaloja myöten. Sekin muuttui tummanruskeasta valkoiseksi.

  Hieno tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä on varmasti pöydätkin nyt tyytyväisempiä valkoisina :)

   Poista
 5. Todella hieno. Nyt iski inspiraatio tuunata oma ruokapöytä (ollut projektina noin vuoden)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää vain päättää että NYT TEEN ni sitten se valmistuu! Arkena on kyllä hankala löytää isoille tuunauksille aikaa :( Onneksi on viikonloput!

   Poista
 6. Mielettömän hieno! Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat kunnostaa vanhoja huonekaluja uuteen uskoon. Itse en ole (vielä) kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla! Kävin vähän aikaa sitten entisöintikurssilla, sieltä sai paljon vinkkejä kaikenlaisiin töihin.

   Poista
 7. Hienoa työtä! Teillä näkyi olevan kunnon tilat tuollaisen ehostuksen tekemiseen, kunpa mullakin ois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Meillä on suvussa kulkenut ikkuna- ja oviverstas joka on ihan täydellinen tällasiin hommiin! Talvella ei kauheesti viitti ulkona pakkasessa tuunailla, eikä oma kerrostalon pihakaan oo se paras paikka huonekalutuunailulle :D

   Poista
 8. Ihana pöytä. Onko vaha kestänyt hyvin käytössä? Itsekkin haaveilen ruokapöydän vahaamisesta, vaan tuo kestävyys käytössä on jarrutellut (perheessä lapsia, joten pitää kestää kulutusta)

  Päivi

  VastaaPoista