Pitsijakkara

Ostin kaksi jakkaraa (JYSK 7,99€/kpl). Vähän ehkä heppoisen tuntuisia ovat, mutta ihan hyviä varatuoleiksi vieraita ajatellen! Toisen tuunasin, takana näkyvästä muokkaamattomasta tuolista näkyy hyvin miltä se ensin näytti. Tylsältä siis.

Hioin tuolin ensin kevyesti. (Inhoan muuten yli kaiken siitä tulevaa ääntä, sama kynsien viilaamisessa!!) Sitten spraymaalasin osat mustaksi. Olisihan tuo mustanakin ollut jo parempi kuin haalean puun värisenä, mutta halusin siihen jotain vielä laittaa.

Jep, se on kakkupaperi! :D Tai itseasiassa kaksi päällekkäin, muuten olisi kuultanut läpi.


Tykkään kaikesta pitsimäisestä ja tuohan näyttää ihan pitsiliinalta. Täydellinen! 

Homman toteuttamiseen ei siis tarvinnut kakkupaperin lisäksi muuta kuin liimaa. Käytin Timpurin yleis- ja puulimaa, joka on siis käytännössä samaa kuin Erikeepperi. Ensin alapuolelle liimaa että paperi kiinnittyy, sitten liimaa ja/tai liima-vesi-seosta useita kerroksia esimerkiksi siveltimellä levittäen. Kun edellinen kerros on kuivunut ja muuttunut läpinäkyväksi, voi liimaa lisätä. Laitoin ehkä 4-5 kerrosta, mutta kyllä sen huomaa kun liimaa on tarpeeksi eikä paperi repsota enää mistään. Jonkinlainen lakkakin voisi tässä varmaan toimia, mutta liimallakin pärjää. Pinta ei tietenkään ihan läheltä katsottuna ole täydellisen peilikirkkaantasainen, mutta aivan riittävä ja kestävän tuntuinen!


Petra

18 kommenttia

 1. Tosi hieno! Ihmettelin ensin että kuinka oot saanu noin hyvin kuvion maalattua (ajattelin et olit maalannu sen kakkupaperia sabluunana käyttäen) mut noinhan se toimiikin takuuvarmasti. Hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin ensin jotain sabluunatyyppistä maalausta, mutta helpommalla pääsi ehkä näin. :D Ja kiitos!

   Poista
 2. Hieno! Mä käytin kakkupaperia feikkaamaan pitsiliinaa jouluna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis noi on ihan mahtavia, saa halvalla hienoja koristeluja!

   Poista
 3. Hieno! Mullakin odottaa Suomessa parin jakkaran tuunaus. Suunnitelmat on ollu valmiina jo pitkään, mutta toteutus vielä puuttuu! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno idea! Itse maalasin viime kesänä kanssa jakkaroita ja mietin pitsin virkkausta siihen reunaan. Tällä taitaisi kyllä päästä vähän helpommalla.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkattu pitsi on kyllä nättiä, mutta itsellänikään ei riitä siihen oikein kärsivällisyys.. :D

   Poista
 5. Ihana. Pakko laittaa inspiraatiokansion joukkoon tämä

  VastaaPoista
 6. Meillä on juuri tuollaisia tuoleja kaksi kappaletta, armottoman rumia tuollaisenaan. Tässähän on mahtava idea tuunata ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tylsästä saa nättiä kun vähän näkee vaivaa. :)

   Poista