Keväthuivi


Oon ollut todella aikaansaamaton tuon Roosan ylläpitämän valokuvahaasteen kanssa (oon siihen välillä osallistunut itsekin) mutta tänään sain jotain muuta jopa aikaiseksi! Kauniskuvioinen huivi on parin vuoden takainen kirppislöytö. En vain oikein osaa käyttää neliönmuotoista huivia, joten lähinnä se on lojunut hattuhyllyn täytteenä. Lopulta sain idean tehdä siitä ympyrähuivin. Nuo nykyään niin muodikkaat huivit on kyllä todella käteviä! En ymmärrä miten sitä ei ole aikaisemmin keksitty.

Vähän kyllä mietin raaskinko "pilata" huivia leikkaamalla paloiksi, mutta nyt se ainakin pääsi käyttöön! Sitäpaitsi kun tosiaan kyseessä on kirppislöytö eikä mikään isomummon perintöhuivi, niin sakset käteen vaan..

Ompelin siis nuo palaset vain molemmista päistä yhteen, jolloin syntyi tietenkin ympyrä/rinkula/mikälie tuollainen. Menee kolme tai jopa neljä kertaa kaulan ympäri.


Nyt on huivi valmiina kevääseen!

Petra

18 kommenttia

 1. Tää onkin hyvä idea! Miksei oo itellekkään ennen tullu mieleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä tapa saada "väärän" muotoisia huiveja käyttöön. :)

   Poista
 2. Iso kiitos tästä ideasta. Mullakin yksi neliöhuivi jonka kangas on ihanan pehmoista ja väri täydellinen mutta pyöröhuivit vievät aina voiton Ehkä siis tällätavalla senkin saisi käyttöön

  VastaaPoista
 3. Loistavaa! Miksi sitä luulee, tuubi/pyörö/ympyrähuivien pitäis olla neulottuja tai trikoisia?

  VastaaPoista
 4. Hei, huivista tuli tosi kiva! :) Itsekään en osaa neliöhuiveja käyttää.. Siitä todistaa myös toisiksi uusin postaukseni juuri ympyrähuiveista, toisin sanoen tuubihuiveista. Tsekkaa, postauksessa on myös eri tapoja pyöräyttää pitkät tuubihuivit vaikka vaatteeksi ;)

  http://madambc.blogspot.com/2012/03/tuubihuivi-invaasio.html

  VastaaPoista
 5. Toi vaikuttaa kyllä kätevältä. Mikä siinä on että neliöhuiveja on niin vaikea käyttää? Ne näyttää aina jotenkin hassuilta kaulassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mäkään en yhtään osaa kun se pitäisi sitoa sillee kolmiomaisesti. Näyttää jotenkin tyhmältä. :D

   Poista
 6. Voi minkä ihanan blogin löysinkään! Niin kaunista ja ihania ideoita. Tässähän mukavaste aika kuluukin kun selailen kaikki läpi. Ihanan piristävää. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana!!! Jälleen kerran herää kysymys, miten sitä ei itse hoksaa mitään näin näppärää?

  VastaaPoista
 8. Niinpä, ympyrähuivit, miksei niitä ole keksitty aiemmin! Luulen että niistä ei ole enää paluuta entiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevissa muodin historian kirjoissa 2010-luku (vai oliko niitä jo vähän viime vuosikymmenen puolellakin) muistetaan varmasti ainakin niistä! :D

   Poista
 9. Onpa näppärä tuunaus! Kuosikin on erityisen nami. :---) Ite tykkään sitoa semmoset "normaalit" kolmiohuivit yhden päänylikiepautuksen jälkeen päistä yhteen. Tuloksena on vähän erikoisen muotoinen tuubi, mutta eipä se oo haitaksi ollu. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos paljon tästä huiviohjeesta! Omistan ison turkoosisävyisen neliöhuivin ja siitä tulee nyt tuubi. Luultavasti siitä tulee kesäsuosikkini, sillä huivin värit pukevat ja niistä tykkään.
  Luen jatkossakin blogiasi :)

  VastaaPoista