Kaava on kaveri

Modassa alkoi tammikuusta lähtien ilmestyä Linda Sipilän suunnittelemia kaavoja ja saatiin mahdollisuus kokeilla niitä Petran kanssa. Nappasin tammikuun numerosta yhden jota päätin kokeillla! Oon ehkä kerran tai kaksi elämässä ommellut jotain kaavojen kanssa, joten olin aivan varma että äitillehän tässä pitää soittaa :D Mutta kaavaa olikin yllättävän helppo käyttää, missään vaiheessa ei ollut edes epäselvää mitä seuraavaksi! Ehkä seuraavaksi uskaltaa kokeilla jotain vaikeampaakin :) Vaikeinta tälläselle kokemattomalle kaavaompelijalle oli valita minkä kokosen vaatteen teen, joten teinpä sitten liian ison. Tunikaan/mekkoon olis mahtunu lisäksi joku toinenkin.. Joten alkuperäistä kaavaa piti sitten vähä kaventaa (koska tietenkin kärsimätön kun on niin en esim. harsinut ennekuin ompelin..) ja muokkailla että sain sopimaan ja istumaan päälle.

IMG_6368_2

IMG_6371

Ensin ajattelin että tästä tuli nyt aivan liian musta, mutta värikkäitten sukkisten kanssa näyttää ihan kivalta ja taskuista tuli söpöt (vaikka eipä ne näissä kuvissa kauheesti näy, täällä kämpässä on yllättävän vaikea saaha aikaan muotibloggari-asuesittelyn tyylistä hyvää valoa :D)! Taskuista puuttuu vielä napit, niihin ajattelin jotai värikästä. Nyt kun ei oo enää hirveetä kaavakammoa niin ehkä sitä uskaltautuu ompelemaan enemmän ihan kaavojen kanssa.

Roosa

12 kommenttia

 1. Söpö mekko! Taskut on ihania :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos rohkaisusta! Kyllä tässä on kanssa itsellänikin suunnitteilla kohdata tuo kaavakammo.. joskus.. ;)

  Ja tosi suloinen tunika tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se niin kamalaa ollukaan mitä kuvittelin! mut ehkä heti ekana ei kannata alottaa jostain vaikeista housuista.. :D

   Poista
 3. Kaavat on aluksi niin kryptisiä, ettei niistä ota millään selkoa. Tekemällä sitä oppii, ne viivat paperilla alkaa järjestäytyä järkevästi jossain vaiheessa (:
  Suloinen tapaus tuo tunika/mekko!

  VastaaPoista
 4. Onpa sievä! Yksinkertainen mutta tyylikäs. Pitäisi varmaan joskus hakea ompelukone äidiltä pois ikilainasta ja kokeilla tehdä itselle jokin vaate yksinkertaisella kaavalla.

  VastaaPoista
 5. Kaunis pidän taskuista! Ja tuo on niin arkeen kuin juhlaa.

  VastaaPoista
 6. Nätti mekko. Haaveilen itsekin että voisin tehdä enemmän itse vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! kannattaa rohkeesti vaan kokeilla! alottaa jostain helposta mekosta tai hameesta :)

   Poista