Superpitkä vetoketju?Tämän viikon Tyylivarkaissa oli kekseliäs päiväpeitto, nimittäin vetoketjuilla kiinni laitettava! Tämmönenhän on pakko saada, hinta on vaa vähän suolanen, yli 200e, hehee.. Mutta rupesin miettimään että eihän tuommosen ompeleminen kamalan vaikeeta olis, pitäs vaa löytää joku kiva kangas ja yli 2 m pitkä vetoketju. Tietääkö kukaan mistä saisi pitkiä vetoketjuja?

Kuva täältä.

EDIT klo 14

JIHUU! Kiitos kommenteista! Tottakai kun projekti pitää saada NYT HETI alulle, niin aattelin kysyä paikallisesta ompeluliikkeestä josko siellä olisi metriketjua ja siellähän oli! Tosi kuten Krisse kommentissa mainitsi sellanen ihanan järee iso ketju ois ollu tosi kiva, mut kokeillaan nyt tällä pienemmällä ketjulla mitä tästä tulee :D kankaaksi silvon äitin ja iskän vanhan vaaleen päiväpeiton, katotaan mitä tulee..

Roosa

12 kommenttia

 1. Katoin ton jakson kanssa, ja nimenomaan tuo päiväpeitto jäi mieleen. Mahtava! Tsemppiä etsintöihin ;D

  VastaaPoista
 2. Ainakin Sysimetsästä ja Kangastukusta löytyy metirvetoketjuja, joita nimensä mukaisesti saa metritavarana. :)
  Olen itse haaveillut samaisesta päiväpeitosta, mutta hinta ei tosiaan houkuttele enkä tiedä miten moisen toteuttaisi päädyillä varustettuun sänkyyn...

  VastaaPoista
 3. Samoja huomioita on tehty täälläkin. Vaikuttaa ihanalta idealta, että päiväpeitto olisi noin helppo ja aina paikallaan. Jään innolla odottamaan, millaisen tee se itse -ratkaisun keksit :)

  VastaaPoista
 4. Metriketju on kätevää. Jos löydät sitä jostain niin pyydä kiinnittämään lukot jo kaupassa niillä on yleensä sellanen teline jolla se on helppo saada paikalleen...säästät monta kirosanaa ;)

  VastaaPoista
 5. Nyt mäkin haluun! Kangastukussa näyttäis olevan 195 cm pitkä ja 10 mm leveä avoketju. Se ois ihanan järeä ketju! Ja sit on noita metriketjuja, mutta ne on vain 6 mm leveitä. Mun täytyy pistää tää projekti muistiin!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva blogi sulla! Pitää laittaa google readeriin tilaukseen! :)

  VastaaPoista
 7. ompas hyvä tietää että tuommoista on olemassa! katoin nimittäin saman jakson ja tuo oli ihan loistokeksintö, meillä kun meinaa aina jäädä petaamatta miehen toimesta.. Ja tästä projektista tahtoo tämä nähdä sitten postauksia! :) (Hei nyt hoksasin, että tuolla sivupalkissa on vielä minun blogin vanha nimi: hetkittäin maailma on nurinpäin -> pelkkä "nurinpäin" nykyään. :))

  VastaaPoista
 8. Jos kaipaat järeämpää ketjua, sitäkin kannattaa kysellä jostain hyvän palvelun ompelutarvikeliikkeestä. Harvassa paikkaa noin pitkää ketjua on varastossa, mutta tavarantoimittajalta voidaan kyllä varmastikin sellainen tilata asiakkaan pyynnöstä.

  Mielenkiinnolla jään minäkin seuraamaan projektin toteutumista!

  VastaaPoista
 9. Minkä hintaista tuo pitkä vetoketju on? :)

  VastaaPoista
 10. Hahaa, katottiin tätä ohjelmaa Kaisan kans ja mietittiin et me tarvittais tommonen, ku ei jakseta ikinä pedata sänkyä.. :D

  VastaaPoista
 11. Hei.. saitko toteutettua tuon päiväpeiton ja onnistuiko hyvin? Olen myös pitkään suunnitellut ko. peiton toteutusta itse ja törmasin sivuusi tietoa etsiskellessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://pientakivaa.blogspot.fi/2012/01/paivapeitto.html

   Poista