Joululahjoja osa 1

Toivotaan että äiti ei jostain syystä eksy tänne, on vaan ihan pakko esitellä ku sain äitin joululahjan tänään valmiiks. Idean sain Melkein kuin uusi -blogin tyynypainatuksesta. En edes tienny että näin voi kankaaseen jotain 'painaa'!

äitin tyyny teossa

Eli ihan ekana ompelin tyynynpäälliset pellava- ja puuvillakankaista. Sitten tulostin tekstin paperille väärin päin, laitoin paperin teipillä kiinni kankaaseen, tuputtelin kynsilakanpoistoainetta tekstille ja hankasin kiinni. Vähän vahvistin tekstiä vielä kangastussilla, pellavaan ei tarttunukaan niin hyvin kuin puuvillaan mihin ekana testasin.

aitin_tyyny_1
aitin_tyyny_2aitin_tyyny_3


Tuli kyllä kivat, sopis omaan sisustukseenkin :D Toinen tyynynpäällinen on vähän isompi ja tekstinä siinä on Enjoy the little things. Nää vielä kauniiseen pakettiin ja pukinkonttiin!

Roosa

22 kommenttia

 1. Oi, miten ihana! Kukakohan tuollasen painotekniikan on joskus keksinyt?! Aikamoista, en olis ikinä arvannut, että noin voi tehdä. :)

  millamainen

  VastaaPoista
 2. wau! :) Täytyykin laittaa idea talteen! :) Ja voi että kun tuli kaunista jälkeä! Hieno tyyny :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän upea tyyny! Idea laittaan täälläkin talteen ja jossain vaiheessa pitää tehdä kokeiluja...

  VastaaPoista
 4. Oho, enpä oo minäkään moisesta tekniikasta kuullut! Kuinkahan hyvin tuo muste pysyy tekstiileissä?

  VastaaPoista
 5. Ihan nerokasta!!
  Tota on pakko kokeilla.

  VastaaPoista
 6. todella upea!
  täytyykin joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
 7. kiitos idean jakamisesta! olen taas astetta viisaampi!

  VastaaPoista
 8. Kysymykseni ei liity tähän postaukseen mutta mulla olis tosiaan pari kysymystä. 1. Voisitteko mahdollisesti antaa ohjeen miten teette kuorivaa kahvisaippuaa? 2. Mitä tarvikkeita käytätte kun teette pullonkorkki avaimenperiä? Maalaatteko korkit ja mistä hankitte ne avaimenperäkiinnitys jutskat. :) Kiitos jo etukäteen

  VastaaPoista
 9. Mä itekki suunnittelin kokeilevani tota painatusta, älyttömän hyvä idea. Ihana tyyny tuli!

  VastaaPoista
 10. pakko kysyy että miten ton tekstin saa väärinpäin? tekniikka houkuttelisi kovasti mutta tosissaan toi kääntäminen ihmetyttää :)

  VastaaPoista
 11. Itse en saanut tätä onnistumaan. Täytyykö tulostuksen olla ns. tuore? Kovasti laitoin kynsilakanpoistoainetta ja hankasin, lopulta jopa niin kovaa että paperikin repesi.

  VastaaPoista
 12. kiitos kaikille ihanista kommenteista!

  aliish, en vielä tiedä miten pysyy kankaassa, mutta tyynynpäällisenä varmaan ihan hyvin kun sitä ei niin usein pestä..

  Karoliina, kumpikaan meistä ei ole tehnyt kahvisaippuaa, mutta petra on tehny noita pullonkorkkiavaimenperiä ja vastailee tähän :)

  Anonyymi, itellä on käytössä ihan taitto' ja grafiikkaohjelmat millä tekstit teen, mutta varmaan sen jotenkin wordillakin saa..

  Anonyymi, voi ei, harmi! tulosteet olivat muutaman päivän vanhoja ja käytin lasertulostinta. en osaa yhtään sanoa mikä meni vikaan :/

  VastaaPoista
 13. Karoliina: Mä oon maalannut pullonkorkit mustalla spraymaalilla. Niitä reunoja kannattaa vähän hakata ensin esim. vasaralla littanammaksi, tulee nätimpiä ja kivemman muotoisia. Avaimenperä"osia" saa ihan Tiimarista esimerkiksi. :)

  VastaaPoista
 14. Miten ihana idea! Tosi upeaa jälkeä! Tämä blogi on muutenkin aivan loistava superideoiden löytöpaikka, kiitoksia! :)

  VastaaPoista
 15. Mini, kiitti! ja kiva että löytyy mieluista lukemista :)

  VastaaPoista
 16. Bongasinpas tällaisen vinkin kuvien ja tekstin siirtoon ja tämä vaikuttaa mahtavalta... Ehkä liian mahtavalta, sillä yleensä saan nuo kaikki yritelmät piloille. :D
  Viitsitkö vääntää rautalangasta jotkin ohjeet kuvansiirtotekniikalle, niin että tällainen tumppukin onnistuisi? ;)

  Ps. huippublogi. Tykkään.

  VastaaPoista
 17. Harmi kun itsellä ei ole lasertulostinta että voisin tehdä tuollaisia :(

  VastaaPoista