Pitsimatto

Tämä matto on ollut to do-listallani varmaan pari vuotta. Matonkuteen hankkiminen ei kuitenkaan ollut niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Välillä koko juttu myös unohtui. Lopulta löysin hyvän paikan josta tuota mustaa kudetta ostin. Jossain vaiheessa voisin ehkä ostaa muitakin värejä ja tehdä niistä jotain. Mieleen jäi ainakin ihana kirkas turkoosi. Ja punainen, valkoinen, harmaa.. Toisaalta ei meille kyllä hirveän montaa mattoa enää mahdu. : D
Tehty tämän ohjeen mukaan, mutta ohjeesta poiketen koululla nro 10.Petra

12 kommenttia

 1. mulla on ollu yli vuoden verran alotteilla pitsimatto. kuteetkin on valmiina. oon alottanutki kolmesti, mutta jättäny kesken. himo iski taas kun isän avokki oli virkannut useammankin maton. miksen mä jaksa? hieno on matto!

  VastaaPoista
 2. Mullekin on ruvennut pikkuhiljaa himo iskemään tuollaiseen maton tekoon. Ehkäpä ensi vuonna?

  Ja nuo kissojen ilmeet. :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva matto :)
  Ja vooi kun nuo kissat on söpöjä!

  VastaaPoista
 4. Noniin, ja siinähän sää totesitkin, että kuteita joutu ettimään. Pitää käydä katselemassa mistä Oulusta löytyis. Tosin ehkä aloitan jostain helpommasta, nimittäin eilen virkkailin vasta isoäidinneliöitä ja edellinen kerta kun tartuin koukkuun oli yläasteella... Että jospa lähtis ihan pienestä liikkeelle. :D

  VastaaPoista
 5. lotta: Kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa valmistuu! :)

  Laura: Kudetta on kyllä mukava virkata!

  Salla: Kiitos. :)

  Emmi: Joo läheskään kaikki käsityö- ja kangaskaupat ei kudetta myy, mutta kannattaa vähän kysellä ympäriinsä. Virkkauksesta on hyvä innostua, se on mun mielestä paljon helpompaa ja kivempaa kuin kutominen. :)

  VastaaPoista
 6. kauanko sulla meni kun tuon maton teit? :)
  On muuten todella nätti matto!

  VastaaPoista
 7. eveliina: Noo oli vähän liikaa vapaa-aikaa kai niin ei mennyt kuin muutama päivä. :)

  VastaaPoista
 8. Voi että, tää projekti kummittelee mua kanssa to do -listalla. Nyt tein uudenvuodenlupauksen saada maton tehtyä vuonna 2012!

  VastaaPoista
 9. Inka: Tätä on tosi kiva tehdä! Hankalin osa on just se itse kuteen hankkimine.

  VastaaPoista
 10. On tuo hieno matto mustanakin! Mä tein siskolleni lahjaksi turkoosin. Oli hauska tehdä sitä, vaikka muutaman kerran piti purkaa vähän, kun ajatuksissani virkkasin miten sattuu. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana matto! Onko tuo just ohjeen mukaan? Paljonko tuli halkaisijaltaan? Ja paljonko(paino) meni kudetta? Mulla on kans tekeillä juhannusruusu matto..teen siitä ohjetta isomman..niin ison kun kudetta vaan riittää. Ostin sitä joitain kiloja..ja olisin halunnut lisää..muttei enää ollut samaa väriä. Matto valmistuu ehkä joskus.. :)
  Oulusta kudetta saa Taito Shopista ja uutta ihanaa kudetta Oulun lähettyviltä yhdeltä "kotiyrittäjältä." Siltä minäkin sitä tänne kauas tuotin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu ohjeen mukaan tehty, mikä on sinänsä harvinaista multa. :D Leveydeksi tuli 118 cm ja kudetta meni noin 3,5 kg. Ostin sitä silloin vähän alle 4 kiloa ja yli jäi sen verran että sain tehtyä semmosen isohkon korin.. Tuosta matosta tuli ehkä vähän liian löysä, kissat saa sen juostessaan helposti rullalle/kasaan. Ohjeessa oli pienempi koukku eli olisi varmaan pitänyt tehdä semmosella.

   Poista