Mitä, miksi, milloin - osa 2

Käsityö/askartelurintamalla ei viime aikoina ole ilmennyt oikein mitään uutta (tai jos on niin oon unohtanu ottaa kuvan, tottakai) niin kirjottelu on (TAAS) jäänyt vähemmälle mutta tää oli kiva ja Petran haaste täytyy ottaa vastaan! Kuvituksena kaikenlaista kesän varrelta :)

Mitä on nyt tekeillä tai mitä teit viimeksi?

Tekeillä on, yllätys yllätys, pussukoita! Joulun alla tulee taas tilauksia jotka pitää hoitaa, ja ehkä tääkin tonttu sujauttaa joulupukin konttiin tänäkin jouluna pari pussukkaa. Viimeksi sain valmiiksi jättipyörylähuivini, joka meni pieleen koska siitä tuli aivan liian iso :D Eli siihen toisin sanoen hukkuu ja tukehtuu se kaulassa.... (Tässä ehkä syy miksen ole kuvannut lopputulosta :D)


Millaisia muistoja sinulla on lapsuudesta käsitöihin liittyen?

Ala-asteella käsityöluokan kangas/lanka/tarvike -huone oli ihana paikka. Kymmeniä erivärisiä lankoja ja kankaita ja kaikenlaista ihanaa, yleensä jätin välitunnitkin väliin ja jatkoin hommia pari tuntia putkeen. Ja vieläkin on käytössä vohvelikankaasta ja virkatusta pohjasta ommeltu pussukka johon on kirjailtu Roosa!


Oletko oppinut joltain sukulaiselta tai tutulta esimerkiksi kutomista ennen koulun käsityön tuntien alkamista?

Kummi opetti tekemään mattoa minikangaspuilla, kun kummilla itellään oli ihan oikeat isot. Niitä teinki sitten barbikotiin vaikka kuinka paljon. En muistaakseni kouluun menoa ennen osannu neuloa tai ommella, mutta heti kun koulussa oppi niin oli pakko kotonakin alkaa kokeilemaan!


Parasta koulun käsityön tunneissa?

Kaikki! Tehtiin aina kaikkia kivoja juttuja esim. pirtanauhaa (millä ei oikeestaan tee mitään.. :D) tai neulottiin tai joskus ekaluokalla ommeltiin nalle ja sille vaatteita :D Päästiin myös puukäsitöihin (niinku Petrakin kerto) ja tein siellä hienon kynätelineen joka oli auton muotonen..
Ja käsityötunneilla kuunneltiin aina musiikkia!


Entäs pahinta?

Yläasteella oli hetken ärsyttävä opettaja ja sillon katos ajoittain ehkä motivaatio, mutta muuten oli kyllä kivaa :)


Millaiset tuli ensimmäisistä villasukistasi tai lapasista?

En muista :D Villasukat neulottiin kai yläasteella, niistä tuli muistaakseni ihan siedettävät? Ehkä muistaisin ne jos näkisin ne.


Onko ompelukone ystävä vai vihollinen?

Kaveri todellakin! Varsinkin nyt kun on ihana oma ompelukone, joka ompelee tosi sujuvasti ja ei pidä kamalaa ääntää. Eron huomaa ainakin kun ompelee välillä äitin ompelukoneella, joka ompelee aina ihan hirveellä vauhdilla ja äänellä :D


Isotöisin juttu jonka olet koskaan tehnyt?

Hmm, ehkä se kaulahuivi johon virkkasin miljoona (okei, ehkä jotain sata) kukkaa ja ompelin ne sitten yhteen. Ei nyt tuu muuta mieleen..


Kamalin/hienoin vaate jonka olet ommellut?

Alusta asti oon ommellu ainoastaan yläasteella hameen, josta tuli melkein käyttökelpoinen, mutta ei sitten kuitenkaan :D Muokannu oon sitten housuista hameita jne., ja lempparihameeni onkin mustista farkuista ommeltu hame.


Mitä itsetehtyä olet antanut joskus lahjaksi?

Itsepainettuna paitoja, boksereita, alushousuja, sukkia, kasseja... Lapasia, pipoja, koruja, pussukoita (tottakai :D) ja vähän kaikenlaista :)


Mitä taidon käsityön saralta haluaisit oppia?

Ainakin haluisin osata ommella vaatteita itelleni, ei ois kaupassa aina niin suurin ongelmia!Millainen käsitöihin tai askarteluun liittyvä kauppa saisi sinut riehaantumaan? Mitä käsitöihin liittyvää ostit viimeksi?


Viimeeksi ostin varmaankin kangasta Eurokankaasta. Oon riehaantunu monissa askartelukaupoissa, Englannissa ollessani ostin monilla kymmenillä punnilla kamaa askartelukaupasta ihan vaan siks ku oli niin halpaa :D Nyt suurin osa lojuu sitten tuolla laatikoissa..


Voisiko käsitöistä tulla sinulle ammatti?

Välillä oon miettiny et mitä jos rupeisinki käsityönopettajaks, mutta ehkä siihen vaadittas se että itekin osais vähän enemmän jotain :D


Mitä projekteja on nyt suunnitteilla?

Pussukoita jouluks, muutama laukku värikkäistä kankaista ja ehkä myös joululahjalapasia :) Ja magneetteja oon meinannu kehitellä jostain jo monta kuukautta! Magneettipohjat on mutta ideat itse hommaan puuttuu...

Haastan mukaan ken vain haluaa tämän täyttää :)


Roosa

5 kommenttia

 1. Mäkin mietin joskus että mitä jos hakisi käsityönopettajakoulutukseen, mutta sinne(kin) taitaa olla aika vaikea päästä. Ja en tiedä sitten olisiko se kuitenkaan työnä sellaista jota jaksaisin tehdä.
  ps. Mitä on pirtanauha? :D

  VastaaPoista
 2. Onkos toi kuva kotkan katariinanniemestä? =) mielettömän kivoja noi pussukat!

  VastaaPoista
 3. kyllä sen on pakko olla, olin jo että mitä ihmettä kun keskellä tekstiä on kuva KOTKASTA !? ;-p

  VastaaPoista
 4. Petra, se on sellasta muutaman sentin paksusta nauhaa jota vähän niinku kudottiin muistaakseni.. hirmu vaikee selittää (koska en itekään tarkkaan muista mite se ees tehtiin :D)!

  Anon ja epelia, Joo sieltä just se on :D

  VastaaPoista
 5. Se on hankalaa. Me tehtiin koulussa pirta - tai lautanauhaa. Mä en oikeen ole oppinu erottamaan niitä toisistaan.

  VastaaPoista