Nahkaa

Sain 'perintönä' pussillisen nahkaa. Isoisoäitini tapasi väkertää näistä erilaisia juttuja, mutta itselläni ei ole nahasta minkäänlaista kokemusta. Suunnittelin että teen nilkkaimet vanhoja talvisaappaita koristamaan ja ehkä ohuen solmittavan vyön. Materiaalia kuitenkin riittää muuhunkin, joten kunnianhimoisena tavoitteenani on tehdä laukku!

Osa nahkapaloista on ihanan pehmeäksi kulunutta. :)

Laukun pitäisi olla melko pieni, mutta kuitenkin tarpeeksi suuri että sinne mahtuu ainakin lompakko, puhelin, pieni kamera ja yleistä pikkusälää. Inhoan sellaisia miniclutcheja eli tuttavallisemmin kainalolaukkuja joihin ei mahdu edes normaalin kokoinen lompakko. Olkahihna välttämätön.

Tämä esimerkki on tarkoitukseeni hieman liian iso, mutta tässä nahanpalat on ommeltu siististi.
Tämä viimeinen miellyttää malliltaan silmääni ehkä eniten. Niiteistä en niin välitä.

Nahan ompelemiseen pitää varmaan ostaa vahvempi neula ompelukoneeseen? Kaikenlaisia vinkkejä otan muutenkin mielellään vastaan!

Petra

Ensimmäinen kuva tuntematon, muut asos.com.

6 kommenttia

 1. Nahan ompeluun ehdottomasti koneeseen nahkaneula.
  Ompelua hieman helpottaa jos hankkii teflonteippiä paininjalkaan niin luistaa paremmin.
  Mitäs muuta, no purkaa ei paljon kannata kun reiät jää näkyviin.

  VastaaPoista
 2. kyllä, nahkaneula!

  t. hajottanut muutamia neuloja ihan pelkästään tekonahkankin kanssa :D

  VastaaPoista
 3. Maalarinteippikin käy hädässä jossei tuota teflonteippiä ole. Itselläni on teflonpaininjalka ompelukoneeseen, mikä helpottaa aivan sikkenä.

  Ja esim. Prismasta saa Maitoliimaa (pieni punainen tuubi, maksoi noin 4 euroa), joka on tarkoitettu nahalle. Sen avulla nahan saumanvarat on helppo kääntää - nahka kun voi kärsiä silitysraudalla silittämisestä.

  Nahkaneula ehdottomasti kuten edellä jo mainittiin.

  VastaaPoista
 4. Neula laitetaan siis ostoslistalle. :-)

  Mutta siis.. selittäkää joku tyhmälle mikä tuo paininjalan teippihomma oikein on? En oikeasti ymmärrä. :D Googlettelin vähän ja se on siis hyvä "nihkeiden materiaalien ompeluun" ja laitetaan paininjalan alle?? Häh? Mitä se auttaa? :-D

  VastaaPoista
 5. Edellä mainittujen vinkkien lisäksi kannattaa kokeilla alkuun nahan paksuuden mukaan tikin pituutta. Liian lyhyt tikki ei välttämättä kestä käytössä.

  Käy tsekkaan blogistani kengät ja vyöt-kategoriat, esillä muutamia nahkaisia juttuja mm.korkkareille passaavat nilkkaimet. Jos vaikka löydät lopuillekin nahkapaloille käyttöä ;)

  VastaaPoista
 6. Teippi auttaa paininjalkaa luistamaan eikä ompelu takkua ;) kokeile niin ymmärrät! :D

  VastaaPoista