Kissan peti

Katselin joskus eläinkaupassa kissojen petejä ja olin sitä mieltä ettei tuo meidän katti kuitenkaan sellaisessa nukkuisi vaikka ostettaisiinkin. Lisäksi hinnat lähti 30 eurosta ylöspäin. Myöhemmin totesin kuitenkin että kyllä se varmaan tykkäisi, ainakin sellaisesta jossa olisi katto.

Ostin tänään metrin fleecekangasta ja kaksi metriä vanua. No eihän se metri kangasta riittänyt mihinkään, joten käytin ulkopuoleen mustaa paksuhkoa puuvillakangasta.

Leikkelin ympyrän, halkaisija arviolta 50 senttiä ja suorakaiteen joka mahtuu keskustan ympäri. Väliin kaksi kerrosta vanua. Sisäsaumoista tuli rumat, en yhtään jaksanut siistiä niitä mutta tässä ne jäävät kyllä aika hyvin piiloon.

Reuna meni ihan kiemuralle ja mokailin vähän muutenkin.. Tässä vaiheessa meinasin jo luovuttaa katon tekemisen suhteen, mutta päätin sitten kuitenkin yrittää kun se kerran oli alkuperäinen tarkoitus.

Pitkällisen pähkäilyn jälkeen katto muotoitui tällaiseksi. Etualasta muodostuu siis oviaukko. Tämänkin kanssa leikkasin samanlaiset palat mustaa kangasta ja vanukerrokset.

Ompelin katon lopulta käsin kiinni kun ei se koneella olisi kovin hyvin onnistunut. Olin tyytyväinen siihen että katto kestää eikä lösähdä alas vaikka ensin niin pelkäsin.

Vaikka virheitä tuli ja saumat ei kestä lähempää tarkastelua niin onneksi itse käyttäjä ei sellaisesta välitä. :-) Siellä se tälläkin hetkellä uinuu.

Suunnittelin ensin että tästä tulisi tarpeeksi iso kahdelle kissalle. Toinen sellainen nimittäin muuttaa meille heinäkuussa. Näyttää kuitenkin siltä että Ulla valtaa melkein kaiken tilan. :)

-Petra

12 kommenttia

 1. Ihana isolla I:llä!!! Saako "matkia"?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Ja tottakai, kiva vain jos muutkin innostuu.

  VastaaPoista
 3. mä oon kyl yks tunari, laitoin johki postaukseen kysymyksen, et tiedätkö mistä voi ostaa sitä pvc vai pcv kangasta? :D pitäis aina kirjata minne kirjottelee... vai kysyinkö mä ees sitä?? :o :DD

  VastaaPoista
 4. Joo :-D Täällä: http://aurinkoista.blogspot.com/2009/03/toisen-vaatekaapilla.html

  VastaaPoista
 5. Oii ihana maja kisulle :D Ja kattikin näyttää tyytyväiseltä petiinsä!

  VastaaPoista
 6. Näytti se siellä kyllä viihtyvän :) Vaikka edelleen sen lempinukkumapaikka on poikaystävän tietokonetuoli, ja siitä sitä saa oll aina pois häätämässä jos itse haluaa konetta käyttää. :-D

  VastaaPoista
 7. Vois olla marsuillekki aika hauska :D

  VastaaPoista
 8. Vitsi meidän marsut tykkäis tommosesta!

  VastaaPoista
 9. Anonyymit: Joo kyllähän tuo niillekin varmaan sopisi. :-)

  VastaaPoista
 10. Tännehän voisit pistää oikein kirjalliset ohjeet :). TODELLA HIENO.

  VastaaPoista
 11. AIVAN MAHTAVA pesä :) Meidänkin kisut viihtyis tuolla!

  VastaaPoista