C-kasetteja ja vähän muutakin

Vapusta on selvitty ja väsäsin keskiviikkona suunnitellusti nämä kamppeet juhlintaa varten päälle puettavaksi. Kunnon kamerani ei valitettavasti tällä hetkellä toimi, joten yritän pärjätä näillä vanhan pokkarikameran tuotoksilla.

Päärusetti on kiinnitetty vain nauhoilla solmimalla kiinni pantaan, joten sen sai helposti juhlinnan loputtua irti.

C-kasettikoruun ei montaa työminuuttia tarvinnut käyttää. Lisäsin dymonumerot varsinaisen esittäjän nimen päälle ja kiinnitin nauhan valmiisiin reikiin.

Ja koska c-kasetit on niin hauskoja, päätin tänään kokeilla tehdä myös yksinkertaisen kasettipussukan.


Tässä näkyy pussukkaan tarvittavat osat. Ompelin yläreunan vetoketjun jo valmiiksi kiinni.

Tällä kertaa en jaksanut tehdä vuorta (vai vuoria?) ollenkaan. Olin jo aikaisemmin hajottanut kasetin osiin ja molemmat puolet oli helppo ommella pussukkaan kulmista kiinni valmiiden reikien läpi. Toisessa puolessa reikiä ei ollut, mutta kuumennetulla neulalla ne syntyi helposti. 


Tästä tuli kyllä todella tylsän värinen! No, joskus näin. Seuraavasta versiosta teen kyllä sitten värikkäämmän.

Ylijääneestä kasetin nauhasta voi virkata vaikka kukan. On muuten aika nitisevää puuhaa. :-D

-Petra

17 kommenttia

 1. Söpö!Mulla on ongelma, ja toivottavasti osaisitte neuvoa. Kun itse teen blogia, ja haluisisin laittaa jonkun kuvan (tulee monta vierekkäin) tonne missä teillä on keltainen tausta. Niin mihkä kohtaan se pitää tuossa html jutussa laittaa? Tai siis kun muokkaa blogia ja sieltä ottaa sen oliko se nyt ulkoasu?

  VastaaPoista
 2. Itse oon aika avuton html-juttujen kanssa, Roosa osaisi varmasti neuvoa paremmin. :-) Mutta sen verran osaan kuitenkin sanoa että taustakuvan mahdollistava koodi pitää laittaa HTML/JavaScript-gadgettiin ulkoasun sivuelementit-kohdassa.

  VastaaPoista
 3. okei. kiitos kuitenkin :)

  VastaaPoista
 4. vielä kysyisisin, että jos jompikumpi teistä tietää, että mistä saa tän valkoiseksi, missä näkyy tekstit. minulla se teksti menee sen taustan päälle.

  VastaaPoista
 5. Hei tiedättekö et onko sinoopperissa ketjua ja kukkaron kehyksiä?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kannattaa kokeilla eri ulkoasuja, sen paremmin en näissä koodausjutuissa osaa neuvoa. :(

  Anonyymi: Kukkaronkehyksiä ainakin löytyy montaa eri kokoa. Metalliketjua ainakin Vaasan liikkeessä oli aika huonosti, ehkä joistain isommista voisi paremmin löytyä?

  VastaaPoista
 7. okei, kun ajattelin tehdä tuollaisen aika samanlaisen kassin mikä täältä blogistakin löytyi, oliko se nyt mustan värinen...

  VastaaPoista
 8. yritin tehdä tuollaista kukkaa mutta tuo nauha yrittää aina mennä silleen huonosti, miten pystyit tekemään sen? :D niin ja vielä toinen kysymys, mikä tuo juttu on millä teet noita kirjotuksia tai lauseita, niinkuin teit tuohon kasettiin ja mistä pystyis ostamaan ja hintaa tiedätkö?

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Oli se kyllä välillä hankalaa kun ei nuo nauha liu'u koukun kanssa niin kuin normaali lanka. Piti vain välillä vetää ja kiristellä silmukkaa oikean kokoiseksi.

  Koneen nimi on Dymo, eli kohokirjoitin. Omani ostin Clas Ohlsonilta, junior-version sai halpaan n. 7 euron hintaan. Isommat koneet maksaa useita kymppejä. Noita myydään varmaan kaikissa kirjakaupoissa myös, tai pienemmistä putiikeista saa ainakin dymonauhaa jos ei itse koneita. Noita on erilaisia, joillain saa tehtyä pelkkää tarranauhaa, mutta ite tykkään nimenomaan noista kohokirjaimista. :-)

  VastaaPoista
 10. Ahaa, pitää ehkäpä ostaa :)

  VastaaPoista
 11. Hei paljon eurokankaassa maksaa vetiketjut? sellasseet suunnillen 10 cm?

  VastaaPoista
 12. Tuo kasettijuttu on kyllä tosi kiva, harmi ettei minua ole siunattu ompelutaidoilla!

  VastaaPoista
 13. Petra ei jaksa kirjautua9. toukokuuta 2009 klo 19.06

  Anonyymi: Nyt en kyllä kuollaksenikaan muista vaikka niitä vähän aikaa sitten ostin.. Veikkaisin että euron pari luokkaa?

  humu: Kiitos! Jos ompelujuttuja haluaa kokeilla niin yksinkertaisista jutuista on helppo aloittaa, ei mene heti hermot. :-D Siitä sitä sitten oppii. :)

  VastaaPoista
 14. Hei miten noi kappaleet tuossa kasettipussukassa pitää ommella. Siis missä järjestyksessä? Ja jos et jaksa selostaa niin löytyisköhän netistä ohjetta? :D

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Helpointa on tehdä se niin että ompelee nuo kaikki pienet sivukappaleet isoon kappaleeseen kiinni (kulmat myös) ja sitten vasta toinen iso kappale. Ja aina yksi sivu kerrallaan. Vähän hankala selittää, mutta kyllä sen kokeilemalla hoksaa. :) Yritin nopeasti googlettaa mutta kuvallista ompeluohjetta ei osunut silmään.

  VastaaPoista
 16. Okei, pitääkö tuo vetoketju ommella ennen kiinnilaittoa tuohon yläosaan kiinni?

  VastaaPoista
 17. Joo kannattaa, niin kuin oon tuossa tehnytkin. Kunhan vain ennen viimeisen sivun ompelemista muistaa avata vetoketjun, muuten pussukkaa ei saa käännettyä oikein päin. :-D

  VastaaPoista