Kesämekkoja

Se on kesä nyt! Auringonvalon innoittamana sain vihdoin otettua käsittelyyn pari kuukautta sitten ostamani kankaan. Visiona oli tehdä leveähelmainen kesämekko. Harmi kyllä kangas ei riittänyt täyskellohelman tekemiseen, joten puolikellolla mentiin. Joka tyypin kaavakirjassa on näihin hyvät ohjeet, mutta oman vyötärönympäryksen tietämällä helman voi leikata myös näppituntumalla.

Tässä siis oma helmani. Täyskellossa kangasta on käytännössä kaksinkertaisesti tähän verrattuna.

Yläosan tein saman kirjan peruskaavalla. Jos kaavoja ei ole, yläosan voi yrittää muotoilla myös jonkin valmiin paidan tai topin avulla. Muoto on kuitenkin suht yksinkertainen.

Lyhensin helmaa vielä kymmenisen senttiä ja leikkasin yläosan alareunastakin aika reilusti lopulta kangasta pois. Osat yhdistämällä sain hyvänmallisen mekon. Yläosa ei kylläkään istu aivan täydellisesti, pitää yrittää sitä vielä vähän säätää. Selässä on vetoketju.

(Yliutelias kissa kuvausrekvisiittaa.)

Tämä soma mekko ei ole omatekemäni vaan ostin sen huuto.netistä. Tänään se tuli postissa perille. Tässä se täyskellohelma sitten löytyy, kangasta on todellakin paljon! Mekko on muuten juuri sopiva, mutta ajattelin lyhentää helman polvipituiseksi ja ehkä vähän muokata kaula-aukkoa.

Näiden molempien mekkojen alle sopisi tyllialushame helmaa muhkeuttamaan. Sellaisen tekeminen on ollut jo muutenkin suunnitteilla, sillä kuukauden päästä koittaviin kesähäihin hankkimani mekko kaipaa myös tylliä alleen. Kangaskaupassa huomasin että tylli maksaa vain 2€/metri. En ole vielä ihan varma minkämallinen tyllihame olisi paras, mutta enköhän löydä jonkin hyvän ratkaisun.

Ihanaa kesän alkua kaikille.

-Petra

6 kommenttia

 1. Anne: Kiitos :) Itekin tykkään kyllä.

  VastaaPoista
 2. Oih mitä ihanuuksia. Tollasen kaavan mäkin haluisin kaivaa jostain. Taidot ei välttämättä vielä oikein riitä itse soveltamiseen:D Ja tuntuu et haluun pelkkiä hameita tehdä ja hukun niihin entisiinkin jo!!

  VastaaPoista
 3. Rosa: Kiitti :)

  Riikka-Amanda: Tuota Joka tyypin kaavakirjaa kyllä suosittelen, siinä on kaavoja moneen eri juttuun ja helppoja neuvoja. Ja mikäs siinä jos tekee hameita, en mäkään paljon muita kuin niitä ja mekkoja tee. :-D Housuja en oo edes yrittänyt tehdä, kuulostaa liian vaikealta..

  VastaaPoista