Villasukat tiimalasikantapäällä


Vielä yhdet sukat! Tein nämä siskolleni tänä (tai no siis viime) vuonna joululahjaksi. Toiveena oli ohuet ja kenkiin mahtuvat sukat, joten jaksoin pitkästä aikaa kitkutella ne näin ohuesta langasta. (Nalle) Selailin ensin erilaisia pitsisukkien ohjeita, mutta keskittymiskyky ei riittänyt joten tein sukat vanhalla ja hyväksi havaitulla valepalmikkoneulekuviolla joka on muuten 2 o 2 n, mutta joka viides kerros tehdään toisen oikean silmukan kohdalla langankierto. Näin syntyy tuo reikäkuvio. Takaosa on 1 o 1 n mutta oikea silmukka nostetaan takareunasta. Ilman ohjetta tehtäessä langan riittävyyttä oli hankala arvioida ja lopulta varsista olisi kyllä voinut tehdä vielä pidemmätkin, sillä lankaa jäi melkein 1/3 kerää.


Kuvissa näkyy jo pientä käytön jälkeä sillä blogikelpoisetkuvat jäivät ottamatta ennen pakettiin kääräisyä. Isämme mieleen jäänyt kommentti sukista oli että "ihan ku tehtahassa tehdyt!" Johtui varmaan etenkin tuosta juuri näitä sukkia varten opettelemastani tiimalasikantapäästä joka tekee sukista sirot. Kantapään neulominen tuntui ensin ihan mahdottomalta sillä en ollut koskaan kuullutkaan kaksoissilmukasta tai lyhennetyistä ja pidennetyistä kerroksista. Alun hankaluuden ja mm. tämän ohjevideon avulla alkoi kuitenkin sujua! Suosittelen ottamaan haasteen vastaan jos olet aina tehnyt vain perinteisiä sukan kantapäitä.

Petra

1 kommentti

  1. Niin siis miten tuo kuvio neulotaan? Joka viidennellä krs 2 nurin, 1 o ja langankierto? Nostetaanko se toinen oikea silmukka neulomatta vai neulotaan ja tehdään langankierto joka seur. krs neulotaan oikein yhteen?

    VastaaPoista