Amigurumit

Uusin villitykseni; virkatut söpöt eläimet, eli amigurumit! Hain inspiraatiota netistä selailemalla, mutta lopulta nämä eivät syntyneet minkään ohjeen mukaan.

"Amigurumi on japania ja tarkoittaa neulottua tai virkattua pientä täytettyä eläintä tai hamoa. Sana on peräisin japanin sanoista ami, joka tarkoittaa virkattua tai neulottua, ja nuigurumi, joka tarkoittaa neulottua nukkea."

Kotihiiri-blogissa tarkempaa tietoa, ja myös helppo suomenkielinen ohje amigurumipupun virkkaamiseen.

Näitä tulette varmasti näkemään vielä lisää! Loistava tapa käyttää jämälankoja. :)

Petra

16 kommenttia

 1. Suloisia! Oon itsekin tässä lähipäivinä pyöritellyt amigurumi-kirjojani käsissä, mutta en osaa päättää ikinä minkälaisen elukan tekisin :D

  VastaaPoista
 2. Oiiiiii vähäks haluisin tommosen! :D

  - Henna-ongelmatapaus-whateva :D

  VastaaPoista
 3. Inka: Netissä on ihan liikaa ihania ideoita! Mäkään en oikein tiedä haluaisinko tehdä seuraavaksi pingviinin, pandan, kirahvin, sammakon vai jonkun muun. :-D

  Depla: Kiva että säkin oot tänne lukijaksi eksynyt! :) Ehkäpä voin tehdä sulle joskus tommosen. :-)

  VastaaPoista
 4. vau!pitää pistää äiti tekemään noita,omat taidot kn ei ole kummoiset :)

  VastaaPoista
 5. jellyelu: Kannattaa itekin kokeilla, siitä se sit lähtee! Ehkä sun äiti voi opettaa. :)

  VastaaPoista
 6. Voi kun on sulosia!
  Pitäis lainata joku amigurumikirja (kirjoitinkohan edes oikein) niin sais tehtyä :D

  VastaaPoista
 7. Planet Junesta olen löytänyt tosi ihania amigurumi-ohjeita. Pieni vinkki, jos etsii jotain tiettyä ja pystyy maksamaan ohjeesta muutaman dollarin. :-) En oo kyllä itse vielä tehnyt, koska virkkuukoukku ei oikeen pysy kädessä.. mut sit kun jaksan opetella jotain uutta, niin teen amigurumeja. Jee!

  VastaaPoista
 8. Salla: Kiitos. :) Mä etsin aina netistä ideoita, mutta joistain kirjoistakin voisi saada kivasti inspiraatiota!

  Riikka: Onpa kivan näköinen sivu! Itse oon vähän huono seuraamaan mitään ohjetta tarkasti, ei riitä kärsivällisyys. :D Mutta tuolta saa varmasti ideoita, joten kiitos. :)

  VastaaPoista
 9. Mä haluisin tehä Amigurumin mutta ongelma on etten osaa ees neuloo tai virkata XD onko hyviä sivuja suomenkielisiä jossa kerrotaan kaikki niiden teosta materiaaleihin ja viimesiin päätös solmuihin?

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: On totta että neulomista ja virkkaamista on vaikea oppia vain kuvia katsomalla, pitäisi olla joku neuvomassa kädestä pitäen. Netistä löytyy kuitenkin paljon ohjeita aloittelijallekin, esimerkiksi kaspaikka.fi. Kirjastosta voi myös lainata kirjoja, esim. Stitch n' bitch ja Virkkaajan käsikirja.

  Lisäksi minaitte.netin Inka aloitti juuri blogissaan virkkauskoulun, siitäkin voi olla apua. :)

  Parasta olisi jos joku mummo, äiti tai täti osaa homman ja voisi sua neuvoa!

  VastaaPoista
 11. Ihania amigurumeita (: Itsekin olen tehny muutamia ja siksi tulikin mieleen, että mistä olet ostanut noi silmät? Haluaisin myös käyttää tuollaisia, sillä napit tai huopasilmät eivät ole mielestäni yhtä hienoja.

  VastaaPoista
 12. kupla: Kiitos! Silmät on ihan vain mustia pieniä puuhelmiä, ei siis varsinaisia pehmolelusilmiä, vai miksiköhän niitä sanotaan. :D Niitäkin oon jossain nähnyt mutta nääkin toimii hyvin kun vain ompelee hyvin kiinni. Ostin muistaakseni Tiimarista tai sitten Sinooperista.. No joka tapauksessa, tämäntyyppisiä on monessa paikassa.

  VastaaPoista
 13. Minulla on sellainen kirja kuin, Amigurumit ja olen yrittänyt tehdä sellaisen noidan, mutta se nyttää enemmän velholta omasta mielestäni.
  Olen myös kokeillut tehdä Munamiehen siitä Putous ohjelmasta ja se on kyllä aika hieno, oletko itse kokeillut tehdä Munamiesta, jos teet toivoisin, että laitat kuvan tänne. :D

  PS. Munamies tulee tänään Itäkeskukseen ja olen aika intona ;D

  VastaaPoista
 14. ilveshemmo: Sellaisista kirjoista saa kyllä hyvin ideoita ja inspiraatiota. :) Munamiestä en ole kokeillut tehdä, mutta jossain näin kyllä sellaisen virkatun!

  VastaaPoista