Kokeilussa langan värjäys

Otin kesäiseksi projektiksi värjätä lankaa ensimmäistä kertaa. Erilaisia kankaita on tullut värjättyä ja valkaistua mutta lankojen suhteen ei ole kokemusta. Materiaaleissa mentiin kokeiluluontoisuudesta johtuen  nollabudjetilla mökiltä löytyvillä langoilla ja vanhalla vihreällä elintarvikevärillä.Tarkoituksena oli aluksi tehdä selkeämmin valko-vihreää, mutta lopulta väri levisi vähän joka paikkaan. Mukavan eläväinen väri joka tapauksessa!


Tein langasta piirakkasukat mutta toisen sukan kohdalla lanka loppui kesken juuri ennen kärkikavennuksia! En vielä keksinyt miten ratkaisen tämän dilemman. Ehkä puran toista hieman ja annan sukat jollekin pienempijalkaiselle ystävälle.


Langan värjäämistä aion joka tapauksessa kokeilla vielä uudelleen, ehkäpä jopa kaksivärisenä. Kokeilin myös koivunlehdillä värjäämistä, mutta ei siitä ilman puretusainetta oikein mitään tullut. Puretusaine ei edes terminä ollut tuttu ennen värjäystä tehtyä googlettelua.


Jos löytyy hyviä värjäysvinkkejä aloittelijalle niin otan niitä mielellään vastaan!

Petra

2 kommenttia

  1. Kauniin vihreät sukat! Äitini värjäilee luonnonmateriaaleilla, esim. koivu, lupiini. Kannattaa osallistua värjäyskursseille, jos sellaisia lähistölläsi järjestetään.

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan värinen lanka! :) Minäkin suosittelen kokeilemaan luonnonmateriaaleilla värjäämistä, vaikka se vaatiikin langan purettamisen. Erityisesti punasipulin kuorista saatava vihreä väri ihmetyttää aina. Olen pari kertaa kokeillut myös langan mikrovärjäystä elintarvikeväreillä, enpä ole tajunnutkaan siitä tehdä ohjetta blogiin :)

    VastaaPoista