Päiväkirjan ja kalenterin yhdistelmä bullet journal

Päiväkirjat, art journalit, muistikirjat ja kalenterit ovat olleet eri muodoissa osa elämääni siitä lähtien kun aloitin kirjoittamaan päiväkirjaa 8-vuotiaana. Teini-ikäisenä into oli suurimmillaan ja täysiä kirjoja on kertynyt useampi kymmenen. Viime vuosina aikaa ja motivaatiota ei ole enää tuntunut riittävän satunnaisia kalenteriin tehtyjä listoja ja vanhalle livejournal-tilille yksityisesti kirjoitettuja päivityksiä enempää. (Lj tuntuu nykyään niin antiikkiselta somen muodolta, mutta olemassa se on edelleen. Siellä mekin olemme aikanaan Roosan kanssa tutustuneet joskus 2004. #jonneteimuista)


Tätä taustaa vasten innostuin siis todella paljon kun loppuvuodesta tutustuin ilmiöön nimeltä bullet journal. Ideassa yhdistyy loistavalla tavalla kalenteri ja päiväkirja. 

Kalenterin valitseminen on ollut joka vuosi tarkkaa harkintaa vaativa projekti. Kannen ulkoasun lisäksi sivujen paksuus, kirjoitustila ja graafinen ulkoasu on täytynyt olla kohdallaan. Usein on tosin pitänyt tyytyä vain johonkin Ajaston peruskalentereista, jotka kyllä ajavat asiansa aivan hyvin. Teen kalenterimerkintöjä myös puhelimen kalenteriin, mutta en silti halua luopua perinteisestä paperisesta kalenterista.

Sinänsä bullet journalin idea ei ole mikään maailmaa mullistava. Päiväkirjamerkintöjä, viikkonäkymiä ja vuosisuunnitelmia on tehty aina. Systeemi on kuitenkin mukavan helposti lähestyttävä ja siinä on koottu kaikki tarvittava yhteen, joten aloittaminen on helppoa. Tästä HS.fi:n jutusta pääsi mukavasti ideaan kiinni.

Itse olen piirrellyt ja koristellut sivuja vähän fiiliksen mukaan. Viikkonäkymiä olen piirtänyt tähän asti maksimissaan pariksi kolmeksi viikoksi eteenpäin. Ideapulassa Pinterest ja esimerkiksi Instagram auttavat. Ylläoleva viikko 8 on vielä hieman kesken. Joku hyvä ohut tussi ja pastellinväriset korostustussit olisivat vielä ostoslistalla.


Inspiroivaa viikkoa!

Petra

Ps. Löydymme nykyään itsekin Instagramista, nimimerkki @pientakivaa!

3 kommenttia

 1. Minäkin innostuin! Ihan täydellinen juttu kalenteri-, muistilista- ja päiväkirja-addiktille. Pidän rinnalla paperikalenteria kyllä, sitä bullet journal ei ainakaan minun kohdallani korvaa. Mutta jos kalenterissa on sovitut menot ja tapaamiset, bullet journaliin hahmottelen sen kaiken, mitä sinne väleihin pitäisi saada mahtumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos sain jaettua innostusta! Itselläni tämä on korvannut kalenterin kokonaan ja ainakin tämän alkuvuoden sujunut hyvin. :)

   Poista
 2. Kiva idea tällaiselle taiteelliselle ihmiselle :)

  VastaaPoista