Merellinen siksakpeitto

Isot viltit ovat aina suuria projekteja. Ne vaativat aikaa, kärsivällisyyttä, inspiraatiota ja mieluusti paljon hyviä tv-sarjoja ja elokuvia joita katsellessa voi virkata menemään. (En kyllä kuulemma keskity tarpeeksi jos virkkaan samalla kun katson, mutta väitän pystyväni tekemään kahta asiaa yhtä aikaa! Toisaalta tässä oli kyllä totuuden siemen: If a woman watches a movie alone, who answers all of her questions?)

Peittoprojektia suunnittelevalle ensikertalaiselle suosittelen aloittamaan pienemmästä peitosta ja tekemään mieluummin raitoja kuin pieniä paloja. Vaikka kolmioista tai isoäidinneliöistä tehdyt peitot ovatkin hienoja, voi palasten virkkaus tuntua loputtomalta. Lankojen päättelyssä ja palojen yhteen ompelussa on aikamoinen homma. (Kokemusta on.) Onko teillä kaapin perälle päätyneitä peitonalkuja?Keväällä tein tällaisen viltin lahjaksi. Näitä kuvia katsellessa tekisi melkein mieli pitää se itse sillä pidän kovasti tästä väriyhdistelmästä. Ihastuin aaltovirkkaukseen jo vanhassa Sateenkaaripeittoprojektissa mutta nyt tein aalloista vähän leveämmät, kavennukset ja lisäykset ovat 30 pylvään välein. Langat ovat kaikki 7 veljestä ja yksi raita vastaa yhtä kerää lankaa. Kooltaan viltti on n. 120 x 170 cm.


Ongelmiakin ilmeni. Alussa tein vähän huolimattomasti rivien lopetuksia ja työ pääsi levenemään liikaa. Tein korjausliikkeen kahden ensimmäisen raidan jälkeen mutta tämän takia peitto ei ole täysin tasainen suorakulmio. En kuitenkaan usko että sitä käytössä huomaa. Peiton reunat pitää myös vielä silittää suoriksi.Seuraavaksi haluan virkata maton!

Petra

7 kommenttia

 1. Ihanat värit!

  Mä kokeilin kerran tehdä tällä mallilla peittoa mutta vaikka miten noudatin ohjetta niin mulla oli aina liikaa pylväitä ja silmukoita ja lopulta se meni niin "korjaamiseksi" että purin koko työn. En ymmärrä vieläkään mikä siinä muka meni pieleen kun niin orjallisesti tein ohjeiden mukaan ja silti korjaamisista huolimatta se vain juuri leveni levenemistään... :o Tällä mallilla olisi kiva tehdä viltti mutta ilmeisesti en vain pysty siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se rivin loppu on hankala! Itsekään en tiedä mikä se ihan oikeaoppinen tapa olisi. Mulla auttoi kun laskin tarkasti silmukat viimeisen "aallonhuipun" jälkeen, niin ei päässyt liikaa levenemään.

   Poista
 2. tosi kiva, hyvät värit! mulla oli viime kesän projekti päätellä isoäidinneliöistä virkattu peitto, mutta koska niitä langanpäitä on PALJON se on edelleen kaapin perällä... alotin sit tässä keväällä uuden jossa saan virkattua langanpäät piiloon niin vältän päättelyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voi sitä päättelyn määrää.. :D Itsekin tein värikkään isoäidinneliöpeiton vuosia sitten ja ihan heti en lähtisi siihen hommaan uudestaan! Mutta hieno lopputuloksesta kyllä tulee, toivottavasti saat joskus projektin päätökseen. :)

   Poista
 3. Tein vuosi sitten isoäidinneliöistä peiton, olisi kiva kokeilla tämmöistä raitapeittoakin! Tässä on tosi kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitapeitossakin on kyllä paljon mahdollisuuksia! Kiitos. :)

   Poista
 4. Aivan ihana peitto! Iski heti virkkausinnostus, tuommoisen voisi mattojen jälkeen tehdä... Pitääpä katsella lankahyllyjä vähän sillä silmällä ;)
  Löysin juuri blogisi ja taidan jäädä seuraamaan :)
  Marita

  VastaaPoista