Karkkisukat


Kivoja sukkamalleja etsiessäni törmäsin näihin ihaniin Hannen Marisukkiin, ja mietin että nyt on aika kokeilla kirjoneulontaa. En ole aikaisemmin kirjonut kahden värisiä raitoja kummempaa, mutta nyt tartuin haasteeseen jopa neljällä langalla (iiks!). Muistin myös nämä Kaisan ihanat sukat, ja löysin inspiraatioksi vielä Rillan mustavalkoiset sukat, nämäkin aivan ihania!

Aloitin ensin musta-harmaa-valkoisia sukkia, ja sainkin yhden valmiiksi, mutta väri ei ollutkaan sitten niin mieleinen. Ja muutenkin tuo eka versio näyttää harjoitussukalta kuvioiden suhteen... Seuraaviin oikeisiin sukkiin halusin kuitenkin väriä. Valkoinen ja musta ovat 7 veikkaa, ja pinkki ja petrooli Jannea. Näistä tuli oikein kivat! Kirjoneulontakin sujui aina paremmin ja paremmin, täällä oli mielestäni hyvät perusohjeet joilla uskalsi aloittaa. Sidoin pitkiä (noin kuuden silmukan) lankajuoksuja noin kolmen silmukan välein, vaikka vähempikin olisi varmasti riittänyt.

Seuraavaksi on vielä pakko tehdä mustavalkoiset versiot!

// Roosa

12 kommenttia

 1. Onpas herkut tosiaan! Hyvin olet onnistunut kirjoneuleen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! seuraavat sukat ovatkin jo työn alla..

   Poista
 2. Ihanat! En ole ikinä uskaltanut tehdä kirjoneuletta useammalla kuin kahdella värillä, mutta nyt alkoi kyllä poltella kovasti tämä ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Alussa meinaa mennä hermot lankojen kanssa mutta kyllä se sitten siitä kun asennoituu oikein :D ja valmis työ palkitsee!

   Poista
 3. Kerrassaan ihanat sukat! Mullakin on tietynlainen kammo kirjoneuleita kohtaan. Jotenkin se langan vaihtaminen tuntuu niin työläältä. Oon kuitenki ottanut nyt tavoitteeka päästä tästä kammosta ja laiskuudesta ja puikoilla onkin kunnon ikuisuus kaulahuivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! itekin kammoksuin ekana että mitäköhän tästä tulee, varsinkin ku luin kertomuksia miten lanka on liian kireenä tai löysänä lankajuoksuissa jne. mutta kyllä se sitten menee aika nopsasti ja helposti kun pääsee vauhtiin! aattelin itekin seuraavaks kokeilla kaulahuivia :)

   Poista
 4. Upeat!
  Mun piti kerran tehdä isälleni kirjoneulesukat joululahjaksi. Sain yhden sukan valmiiksi ja siitä tuli sitten liian pieni isäni jalkaan. Se sukka pyörii edelleen mun käsityölaatikossani ja mietin mitä sille teen koska mulle se on sitten taas aivan liian iso :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! pura vähän päästä ja neulot sitten vähän pitempänä/lyhyempänä uusiks :D

   Poista