Punainen ja pehmeä

Hei vaan pitkästä aikaa! Petrakin aktivoituu nyt pitkästä aikaa kirjoittelemaan. Tässä ensimmäinen niistä muutamista joululahjoista jotka tänä vuonna tein itse.

Kolmevuotiailla voi joskus olla erikoisia ideoita. Tämä kyseinen lähipiirin 3-vuotias oli saanut päähänsä että haluaa ehdottomasti punaisen dinosauruksen. Joskus tämäntyyppiset ideat haihtuvat nopeastikin, mutta ei tällä kertaa. Dinon pitäisi kuulemma olla myös pehmeä ja iloinen, ei mikään liian hurja. Kolmeveen äiti oli etsinyt kaupoista ja nettikaupoista mutta kuten yleensä, löytyi vain vihreitä dinoja. Viikkoa ennen joulua toive esitettiin Petran joululahjapajalle ja otin haasteen vastaan! 

Pehmolelut eivät ole koskaan olleet vahvinta alaani ja vaikka mielessä kävi "soveltaa" jotain ilman kaavoja, tajusin onneksi sen olevan huono idea. Yksinkertainen pehmo ehkä onnistuisikin niin, mutta halusin tehdä sellaisen joka istuu ja myös pysyisi istuen pystyssä. Alkoi siis ankara kaavojen googletus ja lopulta päädyin ostamaan tämän kaavan Etsystä. Kaavojen mukana tuli myös ompeluohje. Tällainen siitä sitten tuli!Korkeutta pehmolla on n. 35 cm ja leveyttä reilu 40 cm noiden isojen jalkojen takia. Punainen kangas on fleeceä ja värikäs trikoota. Häntä tukee hyvin niin pysyy pystyssä! Huopayksityiskohdat helpotti ompelua, ei tarvinnut nyhertää niin paljon pikkuyksityiskohtien kanssa. Monta osaa kaavaan kyllä kuului ja varsinkin jalkojen asettelun kanssa piti vaivata päätä aika paljon että tajusi miten ne pitää ommella. Kolmekohan saumaa jouduin ommellessa purkamaan.. Aina yhtä ärsyttävää!


Ohjeen mukaan dinolla kuuluisi olla pienet nappisilmät, mutta päädyin kirjomaan tällaset uniset. Eipä ainakaan ole yhtään pelottava! Joku tarkempi ompelija olisi varmaan kohdistanut tähtikuviot kohdalleen, mutta enpä usko että itse saajaa haittaa!


Petra

8 kommenttia