Piirakkasukat

Sukkia on kiva neuloa. Ne ovat nopeita ja mallista riippuen helppotekoisia. (Älkää turhaan pelätkö sitä kantapäätä.) Villasukat tulevat myös varmasti tarpeeseen Suomen kylmässä talvessa. Itse en tykkää nukkua sukat jalassa mutta äitini otti villasukat mukaan jopa Thaimaan lomalle. Äiti ja sisko saavat siis aina multa perinteisiä joululahjoja. Joskus myös muut ihmiset, aina sen vuoden joulunalusajan neulontainnostuksesta riippuen.

Tänä vuonna meinasin ensin soveltaa jotain omasta päästä niillä vanhoilla hyviksi havaituilla kuviokikoilla (palmikot ym.) jotka osaan jo valmiiksi. Päädyin kuitenkin etsimään jotain haastetta tähän jännittävään villasukkamaailmaan. Pitsineuleet on aina jotenkin pelottaneet. Liian hankalaa ja monimutkaista. Ohjeet näyttää lähinnä heprealta eikä kärsivällisyys ja keskitymiskyky ole tuntunut riittävän. Vastaan tuli kuitenkin Novitan Piirakkasukkien ohje jota uskaltauduin kokeilemaan, ja voin suositella! Tämä on ilmeisesti jonkinlaisen klassikon maineessa.


Aluksi seurasin kuvion ohjetta koko ajan neuloessa paperilta. Kahden ja puolen sukan jälkeen osasin sen jo ulkoa. Keskittyminen kannatti ja sain antaa tosi nätit mutta vähän erilaiset sukat joululahjaksi. Jos joku muu miettii onko sillä oikeasti väliä neulooko sen oikean silmukan resorissa ja sukan takana takareunasta (kiertäen) vai ei, niin KYLLÄ on! Siinä taas yksi uusi asia jonka opin näitä neuloessa.

Tein samantien toisetkin sukat samalla ohjeella, mutta värikkäinä! Jämälangat pääsi hyötykäyttöön. Olkoon sitten vaikka Tahdon-sukat, vaikka ehkä poliittiset aiheet ei käsityöblogiin sovikaan. 


Tässä vielä muutamia joululahjasukkia joita olen äidilleni viime vuosina tehnyt:


Lämpimiä varpaita itse kullekin!

Petra

7 kommenttia

 1. Sukkien neulominen on rentouttavaa puuhaa...tulihan noita taas annettua lahjaksi....lapsenlapseni tuumasikin, että pienenä ei pehmeitä paketteja arvostanut, nyt niitä jo oikein odottaa...villasukat on kuulemma best?..

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköiset nuo sunkin piirakkasukat. Mäkin tein tänä vuonna joulunpyhien aikaan punaiset piirakat ja jotenkin vaan näyttää että mulla tuli erinlainen tosta kärkikavennuksesta en tiiä kyl miks. Mä kans nimenomaan aattelin ettei sillä oo väliä neulooko sen oikean silmukan miten, mutta ehkä tästä tekstistä viisastuneena kokeilen seuraavan kerran tuota miten ohjeessa sanotaa.

  Mun piirakkasukkien kuvia voi käydä lähipäivinä kurkkaamassa www.sinikuiskaus.blogspot.com:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee paljon siistimpi ja jotenkin tiukempi siitä oikeasta silmukasta kun sen neuloo sieltä takareunasta. Ja pitääpä käydä tsekkaamassa sunkin sukat sitten :)

   Poista
 3. Hih, mulla on juuri tällä hetkellä puikoilla samalla kuosilla lapaset! Ekaa kertaa myös kokeilen ja yllättävän helppoa kyllä on (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteet kunniaan siis! Toihan toimisi kyllä hyvin lapasissakin, tosin sitten tarvii varmaan vuorin tai jotain muuten sinne alle :)

   Poista
 4. Hauskat nuo monivärisukat! Olen ollut tähän asti arka yhdistelemään eri värejä tuollaiseen pintaneuleeseen, mutta nuo nähtyäni mieleni muuttui :)

  VastaaPoista