Räsymattotyynyt

Näin keväällä Kodin1:ssä ihanat räsymattotyynyt, hinta oli kuitenkin sen verran korkea etten raaskinut niitä ostaa. Kööpenhaminassa näin kuitenkin eräässä kaupassa (Le Bix, Nørregade 4) läjän värikkäitä mattoja, ja löysinkin sieltä sopivat juuri minun parvekkeelleni. Kaupassa myytiin lisäksi peltisiä kylttejä, erilaisia nuppeja ja värikkäitä valaisinjohtoja.


Ostin kaksi mattoa, molemmat kokoa 60x120 cm. En muistanut edellisten parveketyynyjeni kokoa, mutta ajatteline ttä saan kyllä kursittua ne näihin jotenkin, jotta saan kaksi 60x60 tyynyä. Käänsin matot kahtia, ja aloin ompelemaan. En luottanut siihen, että ompelukoneeni jaksaisi surruttaa nämä ihanuudet kasaan, joten ompelin reunat käsin kalastajalangan tyylisellä langalla. Päiden kantit käänsin sisään.Edelliset tyynyni olivat kivasti värjänneet niiden päällä olevat päälliset, sekä sohvatyynyn niiden alla. Kiitos rankkasateet! Tukkisin sen reiän jos tietäisin mistä se tuli, parvekkeellani kun on ikkunatkin niin veden ei ihan helposti pitäisi tulla sisään. Harmaat vanhat päälliset lensi siis roskiin, ja kaksi reunaa ommeltuani tungin vanhat tyynyt mattojen sisään. Lopuksi viimeisen reunan omeplu kiinni, ja valmista tuli!

Nyt on parvekkeella nätit selkätyynyt, tosin taidan siirtää nämä kohta sisään odottamaan uutta parvekekautta etteivät tämän syksyn mahdolliset sateet värjää näitäkin. Tuossa värissä/kuviossa värjäys näkyy kuitenkin paljon vähemmän kuin vanhoissa päällisissä. Värjäytynyt sohvatyyny sai tällä kertaa vain viltin päälleen, katsotaan jos ensi keväänä ompelisin niihinkin uudet.

// Roosa

12 kommenttia

 1. Kivat tyynyt! Täällä yksi tuleva opettaja on miettinyt tekevänsä sitten joskus luokkansa kodikkaammaksi räsymatoista tehdyillä lattiatyynyillä. Lattiatyynyt olisivat varmasti kovalla kulutuksella, joten ohut kangas ei riitä päälliseen :) Nyt sainkin vinkkiä miten tyynyt olisi mahdollista toteuttaa jos ei halua ryhtyä ihan kuteista asti itse tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana idea! Oppilaat varmasti tykkäisivät :) Tää oli tosiaan helppo ratkaisu, vaikka joskus olisi kiva kutoa itsekin! Muutakin kuin barbikotiin mattoja minikangaspuilla, kuten pienenä tein :D

   Poista
 2. Lattiatyynyiksi minäkin tuollaisia himoitsen. Tai pihalle lötköttelyä varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalle olisivat myös tosi kivat! Ja saahan näitä aina tehtyä isompiakin, jos oikein kunnon löhötyynyt haluaa :)

   Poista
 3. Hienot! :) Itselläni on ollut tarkoitus tehdä tuollaiset jo kauan, mut en oo saanut aikaiseksi. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni tässä itsellänikin joku puolisen vuotta :D Mutta kannatti tehdä!

   Poista
 4. Tosi kivat tyynyt tuli! Tykkään istua lattialla tosi paljon, joten edellisistä kommenteista innostuen, räsytyynyt lattiatyynyiksi olis tosi kiva ratkaisu :) Räsymattojakin mummun kutomina löytyisi varmaan värissä kuin värissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siitä vaan ompelemaan! Ja jos sisätyynyt löytyy valmiina, niin projekti on entistä helpompi :)

   Poista
 5. Ihanat! :) Itsekin olen ihaillut ja haaveillut isoja räsymattotyynyjä mutta en ole raaskinut ostaa, ehkä siis näin voisin minäkin saada omani.. :P Eli kiitos vinkistä! ;)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniit! Ja tuo räsymaton pinta on vaan ihana (:

  VastaaPoista