Suomulamppu


Meinasin ensin kirjoittaa kalanruotolamppu mutta eihän fish scale pendant lamp ihan niin kuitenkaan käänny. Muutenkaan tällä värivalinnalla ei ehkä voi puhua suomuista. Oli lämpimien värien olo, ehkä johtuen tämän kesän säälämpötilojen alhaisuudesta.

Tässä siis tämän sunnuntain ja samalla tämän lomaviikon viimeisen päivän projekti. Kun näin tuon lampun ohjeen, ajattelin heti että tässä on jotain mitä on pakko saada kokeilla. Sain hyvin sovellettua ohjetta itse niin ettei tarvinnut lähteä hankkimaan mitään materiaaleja. (Ei inspiraatiopuuskassa sellaista jaksa odotella!) En edes tiedä mitä ohjeessa mainittu rit dye on tai kuinka paksua tai muutenkaan millaista on 110# paper. Käytin akryylimaaleja ja jotain varastoistani löytynyttä paperia, joka on ehkä ihan vähän paksumpaa kuin tavallinen kopiopaperi. Myöskään ympyräleikkuria en omista, saksilla mentiin! Vanha riisipaperilamppu on roikkunut makuuhuoneen katossa jo pitkään ja olin siihen aika kyllästynyt.


Eniten päänvaivaa aiheutti paperin vahaaminen. Ohjeessa paperi on kastettu mineraaliöljyllä jatkettuun parafiinivahaan. Koska parafiinia käytetään myös kynttilöiden valmistuksessa, päätin soveltaa sulattamalla kynttilöiden jämiä kattilassa samaan tyyliin kuin sytykeruusuja joskus tehdessäni. Näin papereihin sai vahamaisen ja kiiltävän pinnan. Yhtä paksuja ja kiiltäviä papereista ei tullut kuin ohjeessa näyttävät olevan, mutta siihen vaikutti varmasti myös paperin paksuus ja käytetty maali.


Sitten parin yrityksen ja erehdyksen kautta totesin kuumaliiman parhaaksi tavaksi liimata näitä ja aloin lätkimään ympyröitä paikoilleen aloittaen lampun alaosasta. Osan kohdalla liimailin myös keskeltä ja alhaalta todeten vahaisen pinnan olevan melkoisen haastava liimattava.


Pientä repsottamista on edelleen havaittavissa mutta tietynlainen irtonaisuus tähän kuuluukin. Näin jälkikäteen katsoen olisi ehkä pitänyt myös laittaa ympyrät hieman tiheämmin lamppuun kiinni. Aika kivan piristävän näköinen tästä kuitenkin lopulta tuli!


Petra

4 kommenttia

 1. Hedelmälamppu. :) Tosi kaunis ja nätit värit!

  VastaaPoista
 2. En tiedä oletteko huomanneet että photobucketin kautta postatut kuvat eivät näy? Harmi...

  VastaaPoista
 3. Järkyttävän hieno lamppu ^__^ Tää on ehkä paras modaus riisipaperilamppuun jonka olen nähnyt.
  ...Mutta eikö kynttilänvaha kuumene liikaa jos lamppu on kauan päällä? (tyhmä kysymys, saa nauraa)

  VastaaPoista