Torstain saavutus

En ole koskaan parsinut sukkaa, enkä oikein tarkalleen tiedä miten se edes tapahtuu. Tässä rikkinäisen sukan tapauksessa oli kuitenkin järkevämpää joka tapauksessa purkaa kärki ja tehdä se uudestaan, sillä tällä kertaa käytettävissä oli (lähes) oikean väristä lankaa, toisin kuin silloin kun äidilleni sukat tein. (Oho siitäkin on jo pari vuotta.)

Ihan putkeen homma ei kuitenkaan mennyt. Kun sain sukan valmiiksi niin totesin että eihän se näytä yhtään samalta kuin alkuperäinen! Sukan pariakaan ei ollut tällä kertaa mallina. Silloin aikanaan olin näköjään osannut tehdä jotenkin hienosti nuo kavennukset. Yleensä tyylini on vähän kaventaa silmukka sieltä ja toinen tuolta kunnes niitä on tarpeeksi vähän.


Sopiva se kuitenkin oli! (Meillä on saman kokoinen jalka.) Näin suuria käsityösaavutuksia sain siis aikaan tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla jotain muuta kuin sukkia?

Petra

4 kommenttia

  1. hah, ne kavennukset tehdään ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa ja toisen ja neljännen puikon alussa, mutta tapa kai se on tuokin :)))

    VastaaPoista
  2. Voihan kavennukset tehdä ihan milloin vaan, riippuen vähän minkänäköiset kavennukset haluaa. Itse kavennan joskus 3 silmukkaa puikolta jne. ei se ole niin tarkkaa :) tuo yllämainittu on hyvä tapa jos haluaa tietynmallisen kärjen. Itse tykkään aika pyöreästä kärjestä.

    VastaaPoista
  3. Niin onhan niitä ilmeisesti monia erilaisia tyylejä tehdä kavennukset, joskus on vain kiva mennä sieltä mistä aita on matalin :D Ja teen sitäpaitsi muutenkin sukkani aina kolmella puikolla.

    VastaaPoista