Pieniä betonitöitä


Olen viime aikoina ostanut ihanantuoksuisia palasaippuoita, mutta minulla ei ole ollut sopivaa alustaa niille lavuaarin kulmalle. Niinpä tuumasta toimeen ja valamaan! Iskä sekoitteli resepteillään betonit ja minä väsäsin muotit. Kuvissa ei näy (koska en tajunnut kuvata), mutta alustan keskellä on reikä ja pohja viettää vähän keskelle, niin että ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Muottina tässä oli siis pahvista askarreltu ja ilmastointiteipillä päällystetty suorakulmion muotoinen boksi, johon olin tehnyt saksilla reiän ja työntänyt pillin läpi. Tuo teipistä tullut pienoinen struktuuri on mielestäni tosi kiva :) Saippua on Porvoon vanhasta kaupungista (ihanasta kaupasta jonka nimeä en ylläripylläri muista).


Saippuatelineen jälkeen betonia jäi vielä, joten askartelin pahvista ja spray-pullojen korkeista lisää muotteja kynttilänjaloiksi. Näitä tuli neliskulmaiset ja pyöreät joko tuikulle tai pitkälle kynttilälle. Tuon kynttilän menevän paikan askartelu olikin sitten haaste :D Päällystin tyhjän tuikun alumiinista (vai mitä onkaan) astiaa vähän teipillä (ulkopuolelta), tein siihen reiän johon tungin myös vähän teipillä päällystetyn kruunukynttilän pätkän. Vaikeinta tässä oli saada tämä systeemi pysymään ns. betonin sisällä, mutta pienillä teippauksilla sekin onnistui. Ainakin jotenkin :D Mieluiten olisin jättänyt nämä ihan paljaakis betoniksi, mutta jalat pölysivät niin paljon että fiksumpaa oli sprayata mustaksi. Tiedättekö millä betonia voisi käsitellä ettei pölyäisi niin paljon? Ja jotain mikä ei muuttaisi betonin väriä sellaiseksi likaisen ruskeaksi (kuten esim. kokeilemamme vaha, fiksatiivi yms. aineet mitä kaapista löytyi :D)..

Ja nyt muistuikin mieleeni että yksi työ on vielä maalaamatta ja kuvaamatta! Parin viikon päästä sitten vielä sen esittely :) 

// Roosa

4 kommenttia

  1. Hei vähän makee idea! Ois siistii kyllä joskus koettaa...

    VastaaPoista
  2. Betonityöt on kyllä nättejä! Ehkä ensi kesänä voisi sellaisia kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Ehkä ensi kesänä itsekin kokeilen betonijuttuja! Ainakin nuo kynttilänjalat on niin somia, että!

    VastaaPoista