Virkattu kolmio (x200)Näin instagramissa kuvan virkatuista kolmioista eri väreissä, ja siitä lähtien olen ollut koukussa (sanan kummassakin merkityksessä, hehe ehe..). Päätin tehdä näistä ihanan pehmoisen viltin! Tällä hetkellä on valmiina n. 40 kolmiota, vielä olisi pari sataa tekemättä :D Vierähtäähän siinä jokunen tovi mutta haittaako tuo, on ainakin jotain tekemistä iltaisin! Pitkään mietin granny stripe -peiton tekemistä, mutta ikinä en saanut aloitettua kun työmäärä tuntui niiiiiin suurelta. Mutta näitä suht pieniä kolmioita virkkaa yhden aika nopeasti, joten työmääräkään ei tunnu niin loputtomalta.

Ajattelin tehdä pienen tutorialin kolmion virkkauksesta. Näiden tekoon on varmsti monia tapoja, tässä siis vain omani (joka tuskin on täysin oikeaoppinen). Tästä tulee tasasivuinen kolmio, eli kaikki sivut ovat yhtä pitkiä. Itse tykkään aloittaa kolmion teon kärjestä.

 Tee aloitussilmukka ja virkkaa kaksi ketjusilmukkaa.

Virkkaa kauimmaiseen, eli ensimmäiseen silmukkaan yksi kiinteä silmukka.

Käännä työ ja virkkaa yksi ketjusilmukka.

Virkkaa koukusta laskettuna ensimmäiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Näin saadaan kolmio levenemään.

Virkkaa tähän kerrokseen vielä yksi kiinteä silmukka. (Teen itse ehkä jotain tässä kohdassa väärin, koska ongin jostain ihmeellisestä kohtaa aina silmukan tuohon :D Mutta toimii näinkin, kolmiosta tulee silti tasainen.)

Käännä työ. Virkkaa yksi ketjusilmukka, jonka jälkeen kaksi kiinteää silmukkaa ensimmäiseen silmukkaan, ja muihin yksi. Tämän jälkeen työ taas käännetään, tehdään yksi ketjusilmukka, kaksi kiinteää silmukkaa ensimmäiseen kohtaan ja yhdet kiinteät silmukat seuraaviin. Jatka tätä samaa niin kauan, kunnes kolmio on halutun kokoinen.

Ja tässä näkyy valmis kolmio, tadaa!

Toivottavasti tästä on apua ja iloa :) Palaan valmiin viltin kanssa sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

// Roosa

PS. Valmis peitto löytyy täältä!

24 kommenttia

 1. ihana värisiä lankoja sulla tossa käytössä, sopii tosi hyvin yhteen! itse oon virkannu viimeks ehkä pari vuotta sitten, mutta kieltämättä kun katsoin tota kuvaa missä on nuo kolmiot ja värin, innostuin ja rupesin lukemaan erittäin tarkkaan ohjeita! :D saattaa olla että pitää itse kokeilla kans.. kuinka paksua lankaa käytät ja mitä virkkuukoukkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää on kyllä todella koukuttavaa! langat ovat suurimmaksi osaksi novitan miamia, mutta joitain kolmioita tein ihan jämälangoista (7 veljestä suurin osa). ja koukku on 4,5 :)

   Poista
 2. Oih miten ihana viltti siitä tulee!

  VastaaPoista
 3. Oi! Ei tälläisiä saa näyttää!! Pakko ehkä alkaa vähän tekeen :D ihanat värit siellä myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos näkee jotain kivaa ni se on kyl ihme miten sillä sekunnilla pitää HETI saada lankaa ja koukku käteen :D

   Poista
 4. Tästä tulee varmasti aivan mahtava!

  VastaaPoista
 5. Ihania värejä tulee tähän vilttiin! Tsemppiä että jaksat tehdä loppun asti :D

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat värit olet valinnut! Noista tulee kyllä ihana peitto kun tuo kolmiomuotokin näyttää niin hurjan kivalta. Tsemppiä urakkaan! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rakastuin kolmioihin heti! ehkä ne ovat vähän nykyajan trendikin, jokapaikassa tuntuu olevan kolmioita. mutta on ne silti kivoja!

   Poista
 7. Voi ei, ihana! Olisi tarkoitus tehdä jouluksi neliöistä peitto, mutta nyt haluan jotain itsellenikin. :D Montas tuntia mun vuorokaudessa taas olikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näitä tulee kyllä yllättävän nopeesti ihan telkkaria katsellessa! joskus kyllä ei malta mennä illalla nukkumaan... "jos vielä pari virkkaan.."

   Poista
 8. Ääk, ihanat värit ja kolmiot! Pitäsköhän tehä sittenkin isoäidinneliövilttiprojektin sijaan tuollainen? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. isoäidinneliötkin on ihania! mietin jos teen muutaman kolmion jollain eri virkkaustyylillä, mutta saa nähdä mitä keksin :)

   Poista
 9. Värit on hyvät ja näyttää muutenkin tosi kivalta! Nyt iski inspis....

  VastaaPoista
 10. Mistä olet löytänyt tuota mintun väristä lankaa? :o ihana väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lanka on novitan miamia. ekan kerän löysin anttilan poistokorista, ja sitten ostin prismasta lisää. jostian luin että tätä lankaa oltaisiin lopettamassa, mutta en ole tästä asiasta aivan varma..

   Poista
 11. miten sitte ompelet noi kolmiot yhteen? villalangalla vai iha normi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan noilla samoilla langoilla millä virkkaankin :)

   Poista
 12. Saitkos koskaan tätä valmiiksi ja löytyykö kuvaa valmiista peitosta? :)

  VastaaPoista
 13. Kauniin värinen on lopputulos, kun sitä kävin ihastelemassa toisessa tekstissä. Kiitos tutorialista, taidan hyödyntää sitä ensiksi viirinauhaan :)

  VastaaPoista