Kesä tuli parvekkeelle

Järjestelin muutama viikko sitten parvekkeen taas kesäkuntoon, jaksoin jopa ensimmäistä kertaa pestä tämän asunnon parvekelasit! Oli siinä hommaa, olivat ulkopuolelta HIEMAN likaiset.. Mutta ny ton siistiä ja kasvit saa rauhassa kukoistaa (heh)! Tuolla tokan kuvan hyllyn ylimmällä hyllyllä näkyvät muuten yhdet tuunauskohteeni, eli vanhat isot peltiset kurkkupurkit! Kolhin niitä ensin vähän vasaralla, ja spraymaalasin sitten valkoiseksi.

 
Ostin Lontoosta Design Museumin kaupasta tällaisia jänniä istutusjuttuja! Ekat on näitä pahvisia tikkuja joihin on kiinnitetty muutama siemen, ja jotka sitten tökätään multaan. Näitä ostin tilliä ja keltaisia päivänkakkaroita (onko niille joku muu nimi suomeksi?). Katsotaan miten alkavat kasvaa! Toinen oli tuo punainen purkki, jossa on neljän eri kukan siemeniä. Siement sirotellaan multaan ja siinä pitäisi sitten alkaa kukat kasvamaan. Nämä ovat ilmeisesti tarkoitettu ihan puutarhaan (koska purkista riittää yhden neliön kokoiselle alueelle :D), mutta itsehän en sellaista omista joten nämäkin menivät testaukseen parvekkeelle. Jännityksellä odotetaan! Kiva jos saisi parvekkeelle jotain kukkiakin, nuo muut kasvit ovat enemmän sieltä vihreästä päästä. Katsotaan pääsekö chiliä koskaan maistelemaan, ja ilmestyykö yhtään punaista tomaattia ennen syyskuuta...

Ostin Clasulta myös nämä ihanat valot parvekkeelle, kyllä nyt kelpaa :) IKEAn aurinkokennovalot saivat siirtyä kukkakimpuksi hyllylle.

Kivoja kesäiltoja odotellessa!

// Roosa

17 kommenttia

 1. Ihania kesävalmisteluja. Parvekkeesta tulee kyllä yksi huone lisää kun sen laittaa mieleisekseen. Tekisipä mieli hypätä tuohon sohvalle lötköttämään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja niinpä! kesällä yksi huone lisää :)

   Poista
 2. ois kiva jos tekisit kodin eisttelypostauksen :) On niin kivoja kuvia parvekkeeltakin!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen parveke! Pisti myös silmään ihanat tyynyt raikkaissa väreissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! piti päällystää muutama tyyny noista vieläkin värikkäämmiksi, mutta sitten iski köyhyys ja laiskuus ja ostin ikeasta tuon raidallisen korvaamaan muiden värikkyyttä :D

   Poista
 4. Kivannäköistä on teitin parvekkeella! :)

  VastaaPoista
 5. Jänskiä nuo kasvijutut, pitää kyllä itsekin kokeilla jos törmää! Sopisivat hyvin mun pikku keittiöpuutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojoo! vielä ei näy mitään mutta toivotaan että jossain vaiheessa alkaisivat puskea versoa näkyviin :)

   Poista
 6. sun parveke on kyllä niin ihana! jos ikinä muutan parvekkeelliseen kämppään ni nää sun parvekepostaukset tulee kyllä toimimaan sisustusinspiraationa ;)

  VastaaPoista
 7. Voi miten mukavan näköinen parvekesoppi! Olisipa meilläkin lasit parvekkeella, se kyllä lisäisi käyttöastetta ja -mukavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! lasit kyllä kannattaa, en varmaan muuten jaksaisi tuota parveketta edes kummemmin sisustella.

   Poista
 8. Aivan ihana ja viihtyisä parveke! Taidanpa jäädä blogiisi seuraajaksi..:) Hyvää kesää sinulle! -Maria

  VastaaPoista