Mökkilahja

Tein mökkituliaisiksi kynnysmaton mökkipaikkakunnan postinumerolla ja nimellä. Helppo ja halpa tehdä. Numero ja tekstit on painettu kangasvärillä kontaktimuovisabluunan avulla. Reunukset mustaa kangasväriä, siveltimellä maalattu. Maton pinta on epätasainen ja väriä piti laittaa useampi kerros. En nyt mene vannomaan että tämä useita vuosia käyttöä tulee kestämään (kangasväriä ei ihan tällaiselle pinnalle ole tarkoitettu) mutta jonkun aikaa nyt kuitenkin.

Täällä muuten pari vuotta sitten itselleni painama kynnysmatto.

Kankaanpainanta on kyllä mun suosikkitekniikka käsitöissä. Hurahdin hommaan joskus 2003 ja silloin pitikin melkein jokaiseen tyhjään kangaspintaan painaa jotain.

Aiheesta toiseen, tein tällaisen naruviritelmän roikkuville korviksilleni. Ehkä muistaisin käyttää niitä paremmin kun ovat esillä. Hulluhan mä kyllä oon kun tällaisia viritelmiä laitan kun talossa asuu myös kaksi kissaa. :-D No, ainakaan vielä ne ei ole tätä hoksanneet..

Petra

7 kommenttia

 1. Tosi kiva tuli matosta. :)

  Ite tykkään kans kankaanpainosta, vaikka sapluunan leikkaus on usein tuskaista. Oon tehnyt t-paitoja, tyynyliinoja ja pari kauppakassia, muistaakseen en muuta. Eiku joo, seinään oon töpötellyt kuvia kans. Pitäiskin ottaa kuvia niistä joskus.

  VastaaPoista
 2. Reettamon: Kiitos, tai oletan että tarkotat mattoa. :D Kerrankin ihan oma idea!

  Mörri: Kiitti! Sabluunan leikkaaminen on kyllä se rasittavin osa. Joku joskus ihmetteli miksi käytän kontaktimuovia enkä jotain paksumpaa mitä olisi helpompi leikata veitsellä ja sabluunaa voisi käyttää uudestaan. No, ei kyllä ole koskaan ollut tarvetta kun aina teen eri kuvioilla, projektin ja idean mukaan. :) Sitäpaitsi kontaktimuovissa on hyvä liimapinta joka osaltaan estää maalin leviämistä!

  VastaaPoista
 3. Oih joih Kiva tuo koruteline! Me likey :)

  VastaaPoista
 4. Oon tässä pari päivää blogia lukenut. :) Eksyin tänne kun etin virkatun kukan ohjetta. :) Ja löysinkin ehkä miljoona hyvää juttua, ja käsityö kipinä paheni. :) Mutta oli tähän pakko kommentoida kun Kurusta oon kotosin niin toi ovimatto kolahti aika hyvin. ;)

  VastaaPoista
 5. Nice rug! You have skills! Let's hope the cats won't get interested about the earring thing.

  VastaaPoista