Liimailuja

Liimasin eilen kutistemuovi- ja muihin näperryksiini rintaneula/pinssitaustat, ja liimasin kolmannen kerran tuon kirsikan sormuspohjaan kiinni. Kolmas kerta siksi että se on jo kaksi kertaa käytössä lähtenyt irti. Ensin kokeilin kuumaliimaa, sitten pikaliimaa. Nyt laitoin taas kuumaliimaa ja toivon että suurempi määrä sitä pitää tällä kertaa sormuksen kasassa.

Tästä rintaneulasta tuli tosi kiva, mutta ei sekään käytössä kestänyt. Takkia riisuessa se irtosi taustastaan ja lensi lattialle.

Mitä liimaa kannattaisi käyttää että nämä saisi oikeasti pysymään? Perus erikeepperiä löytyy mutta tuskin sekään paremmin toimii? :-D

Petra

14 kommenttia

 1. Kuumaliimasta ei oo koruaskarteluissa mihinkään, ainoa, mikä pitää, on epoksi. Pikaliimat on muuten vaan surkeita. Nimim. kaikkea kokeillu :)

  VastaaPoista
 2. niinkuin petra jo yllä totesi, kuumaliima kannattaa unohtaa tämäntyyppisissä askarteluissa. kuumaliimalla (ja muillakin nopeasti kuivuvilla liimoilla) liimapinta jähmettyy nopeasti ja siitä tulee kova. jos haluaa varsinkin kolhuja kestävän liimapinnan, kannattaa liimaukset tehdä pitkään kuivuvilla kaksoiskomponettiliimoilla. näillä liimapinnasta tulee joustavampi, eikä napsahda heti irti kun siihen joku kolahtaa..

  VastaaPoista
 3. Eiks epoksi oo sama asia kuin kaksoiskomponenttiliima, hih.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoja töitä!
  Itsellänikin on hieman ongelmaa tuon hyvän liiman löytämisen kanssa. Pikaliimalla saa kyllä sormet tehokkaasti kiinni toisiinsa, mutta korut ei oikein ole pysynyt liimauksissaan...

  VastaaPoista
 5. Petra: Kiitos neuvosta! Aika surkeita nää mun kokeilut on kyllä ollut, heti hajonnut käytössä! Liimaatko kaikki korujutut sillä samalla liimalla?

  anna: Hyvä saada vinkkejä vähän kokeneemmilta, itse en noista paljon mitään tiedä.. Vielä kun keksin mistä tuota epoksia saa, varmaan rautakaupasta ainakin?

  Melinda: Kiitos. :) Mäkin kuvittelin että pikaliima toimisi, mutta eipä se ollutkaan niin hyvää tähän tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 6. Liimaan kaikki korujutut, joissa yhdistän jotain metallista (sormuskannat, korviskannat, rintaneulat...) johonkin toiseen materiaaliin (varsinkin muoviin!) epoksilla. Epoksin ideahan on, että siinä on kaksi törtsää, joista otetaan pienet tipat kumpaakin ja yhdistetään, niin syntyy oiva kiinnitysliima. Se kuivuu siis tosi nopsaan, siksi otetaan aina parin korun liimaukseen kerralla ne tipat. Rautakaupasta oon ostanut omani.

  VastaaPoista
 7. Petra: Okei hyvä, nyt oon taas vähän viisaampi!

  VastaaPoista
 8. Kontaktiliimaa olen itse käyttänyt, hyvin on pitänyt :D Semmonen jämäkämpi nimenomaan, Tiimarin versio ei mulla oo ainakaan toiminu tarpeeksi hyvin.

  VastaaPoista
 9. Hyvä vinkki, pitää kokeilla epoksia. Kuumaliima on ihan kökkö.

  VastaaPoista
 10. Minäkin meinasin epoksia ostaa samaan ongelmaan, mutta sitten ostin ihan marketista sellasta pikaliimaa ku Loctive SuperAttak Control. Se on ainaki mulla toiminu eikä vielä ainakaan toistaseksi yhtään liimausta ole irronnut. Kun vaan muistaa katsoa että pikaliima käy käytettävälle materiaalille (kaikki ei esim toimi metalliin) ja että muistaa painaa liimakohtaa kiinni tarpeeksi kauan ni kyllä liimautuu :)

  VastaaPoista
 11. Fee-: Okei, tää on mulle ihan uus juttu mutta hyvä että nyt tiedän. :-D

  Jokke: Joo ei toiminut kyllä kuumaliima tähän tarkoitukseen. Höh.

  Madam B.C.: Mä taidan tuota epoksia kokeilla, kuulostaa toimivalta!

  VastaaPoista
 12. kaikenlaisissa liimauksissa on myös tärkeää että pinnat ovat puhtaat. Kannattaa siis poistaa aiemmat liimat ja pyyhkiä jollain liuottimella mahdolliset rasvat pois. Joillain materiaaleilla pintojen hiominen ennen liimausta voi myös auttaa.

  VastaaPoista
 13. mää kävin ostamassa jostain biltemasta jotain liimaa mitä ei saa irti sitten millään! en ny kyllä muista yhtää mitä se oli :s siinä oli silleen kaksi tuubia ja siitä sitte sekoteltiin! ohjeissa luki että älä päästä iholle tai hengitä liimaa äläkä liimaa tiloissa joissa nukutaan ymsyms.. joten aika tujua tavraa se on mutta kyllä pysyy kiinni!

  VastaaPoista
 14. Kuumaliimat on todettu käytössä irtoaviksi, mutta löysin sellaisen pikaliiman, joka pitää (myös metallissa), nimi vain hakusessa nyt. Epoksi- tai kontaktiliimoja en ole kokeillut. Ehkä noihin Hamahelmi laatikoihin pitäisi ostaa, jatkossa varmaan nekin tulee tehtyä pienen pahvilaatikon (tms.) päälle, niin pysyvät paremmin kasassa.

  VastaaPoista