Vinyylirannekoru


Ideasta toteutukseen, viimeinkin! Kyseessä siis vinyylilevyn palasta taivutettu rannekoru. Tästä tuli ihan huippukiva.

Valmistusvaiheista ei nyt ole kuvia koska ilmeisesti sekä Photobucketilla että Windows Vistalla on jotain mua vastaan. Terv. nimim. Tekniikan ihmelapsi.

Voin nyt kertoa kuitenkin ihan sanallisesti että vinyylilevyn leikkaaminen onnistui suht hyvin ihan mattoveitsellä. Vaati kuitenkin tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Palan mitat ovat n. 5cm*17cm. Ympärysmitta riippuu tietenkin oman ranteen paksuudesta.

Vinyylilevyä pehmennettiin kuumailmapuhaltimella. (Pikkuisen tehokkaampi kuin hiustenkuivaaja, lämpöä oli 350 astetta!) Sopivankokoisen putkenpätkän ympärille se oli helppo vääntää oikeaan muotoon. Materiaali taipuu juuri sopivasti niin että koru on helppo laittaa käteen.

Kunhan löydän kirpparilta lisää halpoja vinyylilevyjä tuhottavaksi niin esittelen mitä muuta kivaa niistä voi tehdä. :-)

-Petra

18 kommenttia

 1. VAU!!! :) Hittolainen, harmi että mulla on traumoja kuumailmapuhaltimista opiskeluajoilta, orgaanisen kemian laboratoriotyöt ja poksahtelevat asiat xD

  Mut periaatteessa ton varmaan ehkä voisi toteuttaa uunissakin...?

  VastaaPoista
 2. Mä taas olin ensin ihan uunonan tuollaisen puhaltimen kanssa, ekaa kertaa kädessä. :-D Mutta varmasti onnistuisi kyllä uunissakin, kunhan löytäisi sopivan kokoisen pyöreän asian jonka ympärille sen voisi muotoilla.

  VastaaPoista
 3. vähäks on siisti! kiva kuulla että onnistu, nii voin iteki joskus ehkä testata :D ei kyllä varmaankaa oo kuumailtapuhallinta missää lähettyvillä..

  VastaaPoista
 4. Roosa: Tykkään tästä tosi paljon, nytkin kädessä. :-D Isältä löytyi onneksi se puhallin niin oli helppo tehdä.

  VastaaPoista
 5. osaan näköjään kirjottaa, kuumaILTApuhallin.... semmonen ku oiski :D ei olis kylmiä iltoja enää.

  ja pitääki kysyy iskältä jos semmonen löytyy!

  VastaaPoista
 6. Tekaisisitko mullekin tommosen? Seccosta 25 eurolla kesäkuun alussa hankittu vastaavanlainen Carry the song -bracelet katkesi, kun kangaskassin olalla oleva hihna osui koruun nostaessani kättä :(.

  VastaaPoista
 7. Angela: Aika kovaa hintaa ne Seccossa kyllä pyytää! Olisiko sulla mahdollisuutta kokeilla vastaavanlaisen tekemistä itse?

  VastaaPoista
 8. Sitten kun tuut moikkaamaan mua ja Caritaa - tiedät kyllä minne - , niin voit tuoda mulle Piia on kiva- lahjaksi tollasen :D !

  Ei vaan ihan tosissaan saisitte perustaa Roosan kanssa yhteisen verkkokaupan tänne, niin voisin ostaa samalla kertaa sekä rannerenkaita että pussukoita. Teillä tuntuu olevan niin paljon ideoita, että kauppa kävis aivan varmasti :) !

  VastaaPoista
 9. Pitäis kyllä tulla käymään siellä metsän keskellä! Verestämään vähän muistoja. :-D

  Verkkokauppa olisi kyllä hauska idea, mutta pelkään että se jumittuisi jonnekin byrokratian rattaisiin.. En tiiä.

  VastaaPoista
 10. oon myöskin nettikaupan/ huuto.netin kannalla.? olis ihan huippua ostaa tälläsiä tuotteita kun ei vaan itellä riitä rahkeet tekemiseen eikä kuitenkaan viittis maksaa ihan noita merkkipuljujen pyytämiä hintoja. :-)

  VastaaPoista
 11. minäkin olen mietiskellyt noiden tekemistä, mutta kun ei oo värkkejä! Pöh. Mutta hieno, tosi hieno! =)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Jos johonkin tiettyyn on kiinnostusta, niin kyllä siitä varmaan yhteisymmärrykseen päästäisiin. :-) Sähköpostilla voi sopia tarkemmin.

  humu: Mulla pyöri tuo idea päässä kauan ja onneksi se tuli mieleen kotikotona käydessä kun muuten olisi tekeminen ollut aika hankalaa.

  VastaaPoista
 13. No voi vitsi onnistupa hyvin! Just nimittäin viime viikolla löysin samaisen idean ja ois vinyylejäkin valmiina toteutusta varten :) Miettiny vaa tota leikkaamista mut täytyypä kokeilla sit mattoveitsejä jos sillä sullakin onnistu ni miksei mullakin :P

  VastaaPoista
 14. Oi, tuo on ihan liian superylihieno. Mä en ikinä kykenisi tekemään mitään noin coolia. Kateus!

  VastaaPoista
 15. Boobettes: Joo ei kyllä ollut vaikeaa! Materiaali taipuilee niin helposti. :-) Mattoveitsellä leikkaaminen vaati useamman tarkan viillon että terä siihen pystyi, mutta onnistui kyllä lopulta.

  Anna: Kiitos. :) Mutta ei se mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa ole!

  VastaaPoista
 16. Hei mäki haluan tuollaisen! :P ei huvittais maksaa tota seccon 25 euroa :/

  VastaaPoista