Kiipeily- ja raapimispuu kissoilleVaroitan nyt jo etukäteen että vannoutuneet koiraihmiset tai kissavihaajat (miten niitä voi vihata?) eivät varmasti saa tästä postauksesta paljoakaan irti. :-)

Suurin osa kunniasta puun tekemisen suhteen menee kylläkin käsistään kätevälle isälleni. Toimin kuitenkin tehokkaana (?) apurina, joten esittelen aikaansaannoksemme nyt myös täällä.

Lähtötilanne. Oikeastaan kaikki materiaalit on kierrätettyjä, uutena ostin ainoastaan sisalnarua.

...jonka kiertäminen paikalleen 90 senttiä korkean tolpan ympärille on muuten yllättävän aikaavievää. Tunti siihen meni. :-D


Laatikko ja kansi päällystettiin harmaalla huovalla. Teollisuuskäyttöön tarkoitettu kangas oli todella kätevää myös tähän tarkoitukseen, sillä siinä oli liimapinta valmiina. Kangaskaupoista tätä ei (harmi kyllä) löydy, mutta huonekalukankaalla ja kunnollisella liimalla pärjäisi varmasti myös.

Raapimistolppa kiinnitettiin paikalleen ja vastakkaiselle puolelle tarkoitetut kapeat tolpat päällystettiin kankaalla. Vanha verhotankokin pääsi tässä siis hyötykäyttöön.

Tolpan kiinnitystä sisäpuolelta.

Eivät nämä kissojen raapimispuut kyllä ikinä ole mitään sisustuksellisia riemuvoittoja, mutta aika katseenkestävä tämä kuitenkin on.

Laatikko on päällystetty myös sisältä samalla harmaalla kankaalla. Pohjalla on pehmeämmästä karvakankaasta tehty alusta.

Kissat tykkää. :-) Tämä on korkeampi ja monipuolisempi kuin vanha, joka tehtiin myös itse vuosi sitten. Uutena tämäntyyppiset puut maksavat helposti yli 100 euroa!

-Petra

11 kommenttia

 1. Ehdotin isälle tänään, että jos mä hyvien ohjeiden mukaan nikkaroisin pari raapimispuuta olohuoneeseen, niin voitaisko sitten ottaa Tuiskulle kaveriksi pieni kissanpentu. Ei kuulemma voida ottaa. Damn.

  VastaaPoista
 2. No höh. :-) Siinä sivussahan se toinen kissa menisi, kun on jo valmiiksi yksi. :-D

  VastaaPoista
 3. Ihan mukava tuo raapimispuu :) Pitää ehkä minunkin askarrella uusi puu jossa on korkempi paikka teroittaa kynsiä. Rakennusliikkeestä saa suht. halvalla ohutta karvamattoa jonka saa mattoliimalla hyvin kiinni. Ja varmaan muullakin liimalla ihan kestävästi paikoilleen.

  VastaaPoista
 4. Täällä Lappeenrannassa törmäsin kiipeilypuuhun, joka maksoi yli 300 euroa! Urgh.

  VastaaPoista
 5. humu: Huh! Kyllähän monet valmispuut ovat tosi hienoja, mutta tuntuu ne hinnat silti vähän turhan kovilta.

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli raapimispuusta, kieltämättä. Itse tässä suunnittelen omille kissoille raapimispuuta, kun perheenjäsenet nyt lisääntyy. :) .. Katselin muiden tekeleitä, ja sommittelen niistä yksinkertaisen ja käytännöllisen raapimispuun. :D

  VastaaPoista
 7. Vau, tolla tavalla säästäis varmaan paljon. Vielä kun jaksais alkaa väkertämään tollasta.. Tai ehkä sitä jaksais tehdä, mutta kun pitäis käydä ostamassa kaikki tarvikkeet, se on aina hankalinta mulle. :D

  VastaaPoista
 8. tosi hieno, niinkuin ois kaupasta ostettu! :D

  VastaaPoista
 9. Ihanaa et joku kertoo ja näyttää miten tehdä raapimispuu, kiitos :) paljon halvemmaks tulee ku ostais kaupasta, jos olis tykkäys nappi niin mä tykkäisin ;D

  VastaaPoista
 10. Ihana puu! Ihanat kissat! Sili sili kisut! Itse en voi ikävä kyllä kehräävää ystävää ottaa, koska olen allerginen.

  VastaaPoista
 11. Imeekö tuo kangas kuinka itseensä kissankarvaa? Itsellä tuo kaupasta hankittu peruspuu, jossa on tuo tyypillinen kangas. Tuntuu, että sitä saa olla vähän väliä imuroimassa. Kauhiasti imee itseensä karvaa.

  VastaaPoista