KalevalaCAL ja sen edistyminen

Kalevalapeittoprojekti 100-vuotiaan Suomen kunniaksi onkin jo varmasti monelle tuttu. Koko syksy virkataan kalevalaiseen mytologiaan pohjautuvia kauniita peittopalasia, joista joulukuussa muotoutuu torkkupeitto. Ohjeet ovat ilmaisia ja niitä julkaistaan kahden kappaleen viikkovauhtia. Suuret kiitokset vapaaehtoisille! Tarkempaa tietoa täällä: www.arteeni.fi/kalevalacal.


Itse lähdin projektiin mukaan hetken mielijohteesta kun se elokuun lopussa alkoi. Olin nähnyt mainoksia/vihjauksia aiheesta jo aiemmin kesällä, mutta en silloin oikein ymmärtänyt mistä on kyse tai keskittynyt asiaan sen kummemmin. Etenkään kun en tuolloin vielä edes tiennyt mitä kirjainlyhenne CAL tarkoittaa. Käsitöissä sosiaalinen media on kuitenkin valtava, idearikas lähde ja pian hoksasinkin yhdistää CAL ja KAL-lyhenteiden merkitykset yhteisneulontoihin ja -virkkauksiin. (Crochet along & knit along.)


Lähdin virkkaamaan ensimmäistä palaa vähän "no kokeillaan nyt"-asenteella mutta homman edetessä jäin nopeasti koukkuun! Uuden ohjeen ilmestyessä sitä piti päästä virkkaamaan mahdollisimman nopeasti ja oman lisänsä toi muiden versioiden katseleminen Instagramista, mikä onkin crochet alongin eli yhteisvirkkauksen yksi tarkoitus.


Osa paloista on ollut huomattavasti vaikeampia kuin toiset, mutta kaikista on selvitty. Tähän mennessä vaikeimpia ovat mielestäni olleet Sotkan pesä ja Tuonelan joutsen. Lankoina käytän tässä ihan vain 7 veljestä ja keltaisena väripilkkuna puuvillalankaa. Valkoisen sävy vaihtui vahingossa kesken kaiken luonnonvalkoisesta kirkkaan valkoiseen, mutta niin perfektionisti en ole että alkaisin tehdä joitain paloja sen takia uudelleen. Aluksi tarkoituksena oli tehdä yksivärisiä paloja, muttta onneksi huomasin aika alussa että värikkäät palat ovat paljon kauniimpia kun kuviot pääsevät paremmin esiin. Eri värejä on kuitenkin omassa peitossani vain kolme.

Instagramiin virkkaukseni eteneminen päivittyy aktiivisemmin --> @pientakivaa ja oma hashtagini #petrankalevalapeitto kokoaa tämän aiheen kuvat yhteen.

Moni teistä lukijoistakin on varmasti mukana projektissa. Kertokaa vaikka mikä on ollut kivointa!

Petra

2 kommenttia

 1. Lähdin matkaan sattumalta. Olin jo päättänyt, että en lähde, mutta työkaveri sanoi tilanneensa langat. Samana päivänä ostin langat ja meitä lähti työpaikalta mukaan yhteensä viisi ja kuudes vähän myöhemmin. Meillä on wassuppiryhmä lisättynä muutamalla extrajäsenellä työpaikan ulkopuolelta.

  Kivaa on ollut yhdessä tekeminen, ehdottomasti. On ihana jakaa kokemuksia, onnistumisen iloja ja tuskailun kiroja. (Muutama hankalakin pala on sekaan mahtunut :D) Jokainen on saanut kaikki palat tehtyä huolimatta taitotasosta peiton alkaessa. Ja ihan mahtavaa on nähdä somessa myös muiden tekemisiä.

  Suosikkejani ovat olleet Ilmatar ja Sammon taonta, eniten olen tuskaillut Pohjolan häiden kanssa.
  Instassa olen nimellä minnatalomaalla ja seurailen sieltä sinun ja muiden peittojen editymistä. Blogini ja blogistania ovat molemmat olleet viime aikoina tauolla.

  VastaaPoista
 2. kauniita paloja

  Olen itse ajantasalla ruuduissa (tai no melkein, eilinen ruutu ei ole ihan ole vielä valmis).
  Minun suosikiksi lopulta nousi tuonelan joutsen, vaikka se ruutu teki mulle vaikeaa. Ahto on kaunis myös.
  Yhdistäminen on kaunis myös.

  Mukavaa on ollut myös yhdessä tekeminen ja vaikeuksien selättäminen. ja palat tulleet sopivasti, niin on pysynyt matkassa.
  minä löydyn instasta nimellä olkilaheidi

  VastaaPoista