Lettiryijy ja muita tekeleitä


Kuten jo aiemmin kerroin, ryijyt ovat todellakin olleet tämän talven ja kevään juttu. Joskus sitä vain innostuu jostain käsityötekniikasta niin paljon ettei juuri muuta tule tehtyä. Mitä nyt vähän olen välillä virkannut. Täällä tarkemmin ryijyjen syntyprosessista.

Nyt esittelyssä siis kaksi valmistunutta ryijyä, joista tämä suuri mustavalkoinen lettiryijy on tähänastisista aikaansaannoksistani ehdoton suosikki. Kokoa sillä on noin 40 x 60 cm, eli ihan pienitöisestä ryijystä ei ole kysymys.Värimaailma on hyvinkin yksinkertainen mustavalkoinen ja materiaaleina on käytetty ainoastaan mustaa ja valkoista 7 veljestä -lankaa sekä valkoista trikookudetta. Pohjaksi luodun puuvillalangan lisäksi tietenkin. Lettikuvio lähti muodostumaan kun halusin kokeilla miten kude käyttäytyy loimilankojen ympäri kietomalla. Lettikuvio muotoutui matkan varrella ja täytin muodostuneet kolot työn edetessä mustalla langalla, mikä oli välillä hieman yksitoikkoistakin hommaa. Olen kuitenkin lopputulokseen todella tyytyväinen. Itse en asiaa edes hahmottanut mutta sain kuulla valmiista työstä kommenttia että letit muodostavat tavallaan lumisen vuoristomaiseman. Totta!
Toinen kevättalven aikan syntynyt ryijy on tämä musta-kelta-valko-harmaa tapaus. Tätä tehdessäni katsoin Skamia joten yhdistän sarjan tähän todella vahvasti, samoin kuin Gilmoren tytöt erääseen toiseen ryijyyn. Heh. Keskellä oleva nyppyläinen villapinta syntyi kun letitin hahtuvaista villalankaa (oikea termi ehkä hieman hukassa) työn nurjalta puolelta. Hauska kokeilu!

Lisää ryijyjä Instagramissa nimimerkillä @pientakivaa sekä hashtagilla #ryijymuija. (That's me!)

Jos taas haluat itse kokeilla pienimuotoisemmin ryijyn kutomista, täällä siihen  tekemäni helppo kuvallinen ohje!

Petra

Ei kommentteja