Sänky kuormalavoista

Tässä vähän fiiliksiä makkarin uudistuksesta eli uudesta sängystä!

Olin jo pitkään haaveillut lavoista rakennetusta sängystä, ja kun jokin aika sitten näin jossain sisustuslehdessä juuri täydellisen sängyn niin ryhdyttiin iskän kanssa tuumasta toimeen! Makkarini on tosi pieni, eikä sinne oikein muuta mahdukaan kuin sänky :D Entinen runkopatjani oli yli 10 vuotta vanha, joten oli jo aikakin vaihtaa uuteen.

Sänky on rakennettu kahdeksasta 800x1200 mm kertalavasta, eli niistä halvemmista ja kevyemmistä lavoista joissa ei leimoja ole. Lavoista maksoin 5 €/kpl. Sängystä tuli 140 cm leveä, koska leveämpi sänky ei olisi huoneeseen kunnolla mahtunut vaatekaapin takia. Osa lavoista sahattiin pienemmiksi, jotta sängystä saatiin oikean kokoinen. Pois sahatuista pätkistä teimme tukiosia sängyssä käytettäviin lavoihin. Maalauksen ostin serkultani, jolla on hyvät välineet ruiskumaalaukseen. Saattaisi nimittäin olla että olisi ollut hermot kireällä jos käsin olisi pitäny sutia nämä kaikki lavat valkoisiksi :D Jos haluaa päästä helpommalla niin tässäkin olisi voinut maalata vain lavojen näkyvät osat. Lopulta lavat ruuvailtiin yhteen jotta sänky pysyy kasassa.
Tarkoitus oli vielä laittaa sänkyyn pyörät, jotta siivoaminen olisi helpompaa, mutta kun lavojen päälle heitti Ikeasta ostetut patjan ja petarin, sängystä tuli niin korkea että päädyin luopumaan pyöräajatuksesta. Nyt sängyn reunalle pääsee vielä hyvin istahtamaan, korkeampaan sänkyyn pitäisi jo oikeasti kiivetä!

Päiväpeitona toimii tuplapeitto Annon ruutupussilakanalla. Näin peittoa voi aika ajoin muunnella vain vaihtamalla pussilakanan, kätevää! Patja on vaikuttanut tosi hyvältä ja varpaitakaan en ole lyönyt lavojen reunaan kuin kerran :D Viime postauksessa mainitsemani laatikot sujahtivat hyvin lavojen väliin.

// Roosa

7 kommenttia

 1. Hieno.miten paksu tuo joustinpatja on, eli miten korkea on kokonaisuus, 2 lavv + patja+petari? kiinnostais kans toteuttaa tuommoinen...:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patja on joku 25 senttiä korkea, sen päällä n. 5 cm petari ja lavat on joku 25 cm myös! Eli lähentelee melkein 60 senttiä :D

   Poista
 2. Mistä noita lavoja voi hankkia? Maalasitko itse? Mitä muuta käsittelyä vaati? Kuinka leveä patja mahtuu päälle?

  Siinäpä noin alkuun. :P

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletib ihan paikkakunnan ja kuormalavat, ja sitä kautta löytyi paikka missä niitä myydään. Joistain kaupoissakin voi saada, mutta itse en ole koskaan kysynyt mistään, kuullut vain muilta. Ostin maalauksen serkullani jolla on verstas missä on hyvät ruiskumaalaussysteemit. Sillä saa nopeasti valmista vaikka maalia meneekin vähän hukkaan kuin ruiskuttelee ohi. Mitään muita käsittelyjä en tehnyt, lavat olivat aika puhtaita ostettaessa. Likaiset lavat pitää putsata hyvin ennen maalausta. Tässä on 140 cm leveä patja, mutta lavoja on vaikka minkä kokoisia niin on mahdollista rakentaa kuinka leveä sänky tahansa :)

   Poista
 3. Miten tuo parketti/laminaatti on kestänyt sängyn alla? Pysyykö paikallaan vai tuleeko naarmuja? :-) Mietitään samallaista toteutusta mutta tuo laminaatin kuluminen pelottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänkyhän on patjan kanssa niin painava että eipä sitä paljoa liikutella :D eikä se sängylle hypätessä liiku myöskään mihinkään. Laitoin kuitenkin huopatassut tuonne alimmaisen lavan alle niin ei tule naarmuja ainakaan niin helposti.

   Poista