Pientä kivaa - häät, osa 4/6: Pöytäkoristeet

Koko häiden suunnittelu oli hauska projekti joka alkoi jo keväällä kun päivämäärä lyötiin lukkoon. Se oli meille oikein sopiva suunnitteluaika, en olisi jaksanut tehdä asiasta mitään kahden vuoden projektia! Kauhistelin hääfoorumilla kun joku oli tehnyt jo kutsukortit puolentoista vuoden päästä koittaviin häihinsä. Itse varmaan ehtisin kyllästyä ideaani siinä ajassa. ;)

Koristelujen suunnittelu ja askartelu oli mulle se kivoin osuus kun tunnetusti sellaista tykkään harrastaa. Pöytäkoristeiden suhteen linjaus oli yksinkertaista ja nättiä. Ei mitään liian suureellista kuten esimerkiksi kalliita jättimäisiä kukka-asetelmia. Pöydissä oli koristeltuja lasipurkkeja, jalallisia kehyksiä, pitsiliinoja ja vesi- ja viinipulloja. 

Nämä lasipurkit koristelin jo kesällä teipeillä ja pitsinauhalla. Niihin laitettiin kynttilöitä ja osaan yksittäisiä valkoisia ruusuja. Monessa paikassa varoitellaan että pilttipurkissa ei saisi polttaa kynttilää, mutta päätin ottaa riskin eikä niiden kanssa ollut mitään ongelmia.


Viinipulloina pöydissä meillä oli kirkkaita pulloja joihin oli maalattu liitutaulumaalilla "etiketit". Teksteinä jotain niinkin mielikuvituksellista kuin valkoviini ja punaviini! Nuo Ikean jalalliset Tolsby-kehykset ovat ainakin facebookin hääkirppisten perusteella erittäin suosittuja hääkoristeluissa ja meilläkin niitä käytettiin mm. merkkaamaan pöytänumeroita. Osan olin koristellut teipeillä ja niissä oli hääjuhlan ohjelma.


Paikkakortteja pohdin pitkään ja niiden kanssahan olisi voinut kehitellä vaikka mitä mutta päädyin tällaisiin yksinkertaisiin mustiin kartonkisiin joihin kirjoitin pelkät etunimet samalla valkoisella tussilla kuin istumajärjestyksen tauluihinkin. Vähän kirpaisi kirjoittaa nimet pienellä alkukirjaimella mutta päädyin siihen silti koska se sopi tähän lennokkaaseen kaunokäsialaan paljon paremmin.


Kuva: Jarno Pellinen

Petra

5 kommenttia

 1. Hei tuo etummaisen purkin leveä pitsitarra(?)nauha, mistä se on? Olen nähnyt vain kapeampaa versiota ja tuo passaisi meidän maalaisromanttisten häiden koristeluihin mainiosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Teippitarhasta! En tiedä löytyykö enää juuri samaa mutta ainakin nettikaupan valikoima on laaja. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Meillä oli häissä myös purkkeja, joissa oli pitsit. Äiti toi pitsiä Pärnusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta :) Ne on kyllä yksinkertainen ja toimiva koristelukeino!

   Poista