Hernekeittoa ja pitsiä

Olen rakastunut betoniin, täytyy se myöntää. Sain viime viikonloppuna valmiiksi melkein kaikki joulun jälkeen tehdyt betonityöt, osa on vielä kuivumassa. Kuulin työkaveriltani että joku oli käyttänyt siideri- ja oluttölkkejä betonisten kynttilänjalkojen muotteina, joten päätin kokeilla samaa. Leikkasin tölkeistä päällisen pois, liimailin tuikun pohjaan ja betonit päälle. Päälliset hiottiin vielä tasaisiksi. Näistä ei valitettavasti ole kuvaa, MUTTA...


Tölkkejä täyttäessä löysimme vielä hernekeittopurkkeja, joille teimme samoin. Näitä purkkeja moukaroitiin vähän 'rypistyneiksi' ennen betonin laittamista. Betonin kuivuttua maalasin vielä kaikki valkoisiksi. Näistä tuli kyllä ihan lempparit! Muistuttavat vähän sellaisia keraamisia rypistettyjä kulhoja/kuppeja, joita olen nähnyt joissain ravintoloissa/lehdissä/blogeissa.


Kolmas työ on tehty pahvilaatikon ja pitsiliinan kanssa. Pitsi pohjalle ja betonit päälle, ja lopuksi kuivuttua maalaus valkoiseksi. 

Nyt kun vielä keksisi täällä tavarameressä näille paikat, heh! 

// Roosa 

22 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. kiitos! poltan näissä joka päivä tuikkuja kun on vaan niin kivat :D

   Poista
 2. Tosi ihanat kyllä kerrassaan nuo hernekeittopurkkituikkualuset :) Pitäisi varmaan itsekkin alkaa tekemään tuttavuutta betonin kanssa!

  VastaaPoista
 3. Hurrrrmaavia! Olen pyytänyt miestäni (!) tekemään betonijuttuja, muttei se ole suostunut, kas kun ei tykkää mistään "rouheasta" ei kuluneesta eikä ruostuneesta. Mutta voin kai minä itsekin tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaikka olen tähän mennessä aina tehnyt betonit yhdessä isäni kanssa niin uskon että hyvin onnistut ilman miestä! sekoitat betonin ja eikun valamaan :)

   Poista
 4. Mun ainoat kokemukset betonin kanssa on raparperinlehdistä tehdyt "askelmakivet". Niitä piti käyttää siskon häissä joskus pari vuotta sitten, mutta eipä niitä koskaan viety edes tapahtumapaikalle. Mutta siis ihania noi hernekeittopurkkituikkualuset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! betonista saa kyllä vaikka mitä! ne askelmatkin on tosi kivoja, meillä on niitä porukoitten luona :)

   Poista
 5. Huippuihania,tykkään kovasti ja paljon :)

  VastaaPoista
 6. Tuikut on ihan superhienoja! Mitä mieltä oot, onnistuuko tällaiset askartelut kerrostalo-oloissa, vai pitääkö mun odottaa kesää että voin mennä ulos? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! itse teen näitä aina vanhempieni luona omakotitalon pihalla, mutta mikä ettei sisälläkin onnistuisi jos on tilaa! oma asuntoni on sen verran pieni ettei tuollaisia suurempia töitä oikein mahdu tekemään :/

   Poista
 7. Tosi kivat nuo hernekeittopurkit!

  VastaaPoista
 8. Tosi kauniit kynttilänjalat! Liimailit tuikut pohjaan - käytännössä miten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan laitoin vähän liimaa tuikun reunoihin ja painoin sen pohjaan ylösalaisin. sitten odottelee vähän aikaa kunnes tuikku on liimaantunut vähä kiinni pohjaan :)

   Poista
 9. Toi pitsi on aivan ihana! Ite oon kans suunnitellu betonijuttujen kokeilua, mut aina se on jääny.. Jos vaikka tänä kesänä sitte! :)

  VastaaPoista
 10. Upeita! Moukarointi on tehnyt SEN jutun kynttilänjalkoihin

  VastaaPoista
 11. Miten sait betonin pois purkista?!? Varsinkin kun moukaroit tölkkejä, eikös betoni jämähtänyt kiinni? Vai "kuoritko" tölkin pois, vähän kuin banaanista kuoret :) Rasvaatko purkkien sisäseinät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just sillein kuorimalla! Eli ei niistä enää uusia tehdä :D En rasvannut mutta varmaan sekin auttaisi, en ole kokeillutkaan :)

   Poista
 12. Aivan ihania ideoita täällä! Nuo tuikkulyhdyt on ihan huippuja ja noita pitsiliinasysteemejä olen nähnyt ennenkin, vaan ei ole tullut tehtyä.

  VastaaPoista
 13. Hei. Miten kuorit purkit betonin päältä? :) ihania :)

  VastaaPoista