Sohvapöytä puulavoista


Täällä taas! (Kera megapostauksen.) Heti loman jälkeen aloin tuumasta toimeen kun kaikki tarvikkeet siihen monessa paikassa nähtyyn puulavoista tehtyyn sohvapöytään oli vihdoinkin kasassa!


Hioin lavoja ensin vähän ettei pahimmista kulmista heti tarttuisi tikkuja sukkahousuihin. Kovin tarkka en jaksanut olla, tässä ei haittaa vaikka pinta jäisi vähän röpöliäiseksi. Mikä tämän murresanan "suomenkielinen" vastine on? : D En saa nyt millään mieleen. Karhea?


Tässä vaiheessa pyörät oli jo kiinnitetty alimmaiseen lavaan. Kuvassa näkyvän puolen pyörät ovat kiinteitä, toisella puolella kääntyviä. Näin pöytää saa liikutettua kätevästi. Tässä vaiheessa pohdin myös tuleeko pöydästä liian matala kahdella lavalla, vai laitanko kolme päällekkäin.. 

Ennen pöydän lopullista kokoamista oli kuitenkin vuorossa petsaus. Totesin petsin kivemmaksi ratkaisuksi kuin maalin, koska petsatessa puun pinta jää näkyviin. 0,9 litran purkki puupetsiä maksoi viitisentoista euroa ja sävy sekoitettiin kaupassa suht umpimähkää värikartasta valitsemani mallin perusteella. Jotain keskiruskeaa oli mielessä. "Öö no vaikka toi."

Kuvassa myös janojuomaa meille maalareille, oli lämmin päivä!Vaikka petsiä sutiessa ei tarvitsekaan olla yhtä tarkka kuin maalatessa, oli kolmen lavan värin muuttamisessa silti jonkun verran hommaa.

Pöytälasin löytämisessä oli tuuria matkassa. Muut pöydän materiaalit on halpoja/jostain saatuja, mutta oikeaan muotoon leikatun karkaistun lasin hommaaminen olisi saattanut olla melko kallista. Onneksi kotikotoa varastosta sattui löytymään vanha pleksilasi, joka oli melkein sentilleen oikean kokoinen! Ilman lasia pöytä ei oikein toimisi. Ellei sitten olisi laudat lähempänä toisiaan ja pinta hiottu ja lakattu, vaikka näin. (+ upea maalaus tuossa!) 


Päätin siis laittaa sittenkin kolme lavaa päällekkäin. Nyt sitten pohdin että onko se liian korkea sohvapöydäksi? Ja miten en tajunnut että ruskean pöydän myötä meidän olohuoneessa on nyt ihan liikaa ruskeaa.. No, lopputulos miellyttää silti ja ylimmän lavan voi aina ottaa irti (ruuvikiinnitys) jos haluaa matalamman. Yltiömäinen ruskeuskin saattaa helpottaa jos löydän uuden maton niin kuin olin muutenkin suunnitellut.


Petra

21 kommenttia

 1. Kivan sävyn sait lavoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo petsi toimi hyvin vaikka en paljoa ajatusta sävyn valitsemiseen käyttänytkään.

   Poista
 2. vau! upea on pöytä, täällä herrakin tykästyi. ootte työ taitavia!

  röpelöinen, sitä vois käyttää mun mielestä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja joo röpelöinen on ehkä enemmän semmonen "normaali" sana. :D

   Poista
 3. Tulipa hieno! Minäkin tahtoisin jotain noiusta lavoista tehtyä kotiin.

  VastaaPoista
 4. Upea! Mä olen vihjaillut isälleni, että noista lavoista olisi siistiä väsätä jotain, mutta se on sitä mieltä, että ei niitä voi tuoda sisälle. Kuinka salonkikelpoisiksi tuollaisen puun saa hiomalla? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin isältä tuli kommenttia "että no mitä nyt jokainen haluaa olohuoneeseensa tuoda.." eli ei ehkä ihan maut mee yksiin, mutta onneksi en asu enää kotona. :-D Ja auttoi se silti mua projektissa!
   Onhan nuo lavat aika rosoisia sisustuselementteinä, mutta jos jaksaisi hiota pinnan hyvin ja maalata ja/tai lakata niin pinnasta voisi saada ihan nätinkin. Hiomisessa olisi varmasti vain aika kova homma. Mua ei haitannut vaikka ei näistä mitään sileän nättejä tullutkaan. :) Kannattaa googletella hakusanalla wooden pallet erilaisia lavoista tehtyjä juttuja, ihmiset on tehnyt kaikenlaista hienoa!

   Poista
 5. Kivan näkönen ja hieno ajatus! Miellyttää meikäläisen silmää! Ite ainakin käytän röpöläinen sanaa. Onko sille olemassa joku vastikekin vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta sanasta on kyllä monta versiota, mutta ei kai taida ihan yleiskieltä olla. :) Murteet on hauskoja!

   Poista
 6. Upea. Pitää itsekkin miettiä josko uusi sohvapöytä luonnistuisi jostain materiaalista diy hengellä sen sijaan että ostaa valmiin tuotoksen kaupasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia sohvapöytäväsäilyjä on kyllä paljon ympäri nettiä! Jonkinlaisista laatikoista voisi onnistua myös.. Itse tykkään paljon varsinkin noista pyöristä. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Siitä vaan lavoja etsimään. :) Noita pyöriä saa esimerkiksi Motonetistä.

   Poista
 8. Tämä on niin hieno, pisteet sulle! :)

  VastaaPoista
 9. Itse tein varastosta löytämistäni lavoista säänkestävän ulkopöydän tulevaan grillipaikkaan (aloitan projektini aina "väärän pään" asioista :-D) ja jos löydän lisää lavoja, tarkoitus olisi tehdä myös sohva ulkokäyttöön, saas nähdä mitä tulee.

  Mukava blogi, jään varmasti taustalle seurailemaan!

  VastaaPoista