Vuosien varrella

Yläasteella tuskailin villasukkien kutomisen kanssa ja tekemästäni hameesta tuli niin pieni ettei se mahtunut päälle. Sittemmin motivaatiota tehdä ja kokeilla on ollut ihan erilailla. En vieläkään osaa ommella vaatteita kunnolla mutta ystävyys ompelukoneen kanssa on syventynyt. Syksyisin iskee aina kutomisinnostus, mutta vaikka olen kaksi kertaa villapaidan kutomisen aloittanut, yhtäkään en ole valmiiksi asti saanut. Kudon mielummin pienitöisempiä juttuja. Ja oikeastihan kai mattoja kudotaan ja sukkia neulotaan, mutta murrealueissa on eroja, olen aina puhunut kutomisesta.

Tässä muutama kuva siitä mitä olen muutaman viime vuoden kuluessa saanut aikaan:


Ensimmäinen vinyylilevylaukku vuodelta 2006. Nyt se makaa kaapin perällä odottelemassa korjausoperaatiota, sillä toinen levyistä halkesi muutossa.


Toinen vinyylilevylaukku syntyi viime kesänä. Levyjä löytyy usein kirppariltakin halvalla, mutta nämä ovat isäni vanhoja.


Puhelin oli meillä käytössä vielä joskus 90-luvulla. Sittemmin se sai uuden elämän osana laukkua.

Turvavyö on irrotettu vanhasta Nissan Micrasta, jolla ajelin vuonna 2006. Sitten se hajosi ja jätti tienposkeen.. Ensimmäisen ja viimeisen kerran.

Joskus saan jotain aikaan jopa ilman ompelukonetta tai puikkoja ja lankaa. Vanha yöpöytä on hiottu ja maalattu uudestaan, nupit ostettu Indiskasta.

Ideoita voi saada mistä tahansa. Internetistä löytää vaikka mitä ja niitä ideoita voi soveltaa. Kirpparit on joskus aarreaittoja ja pitää osata käyttää vähän mielikuvitusta ja uskaltaa kokeilla. 

-Petra

20 kommenttia

 1. ihania ja innovatiivisia laukkuja :) onnea alkavalle blogiuralle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :-) Oletkin ihka ensimmäinen kommentoija!

  VastaaPoista
 3. Käsittämättömän magee toi ensimmäinen vinyylilevylaukku! Miten sä olet käytännössä toteuttanut tuon kankaan kiinnittämisen levyyn? Ei kai sitä ommella voi? :o

  VastaaPoista
 4. No se olikin ihan oma operaationsa :-D Poltin nimittäin kolvilla levyn reunaan reikiä, joiden kautta sen pystyi ompelemaan kankaaseen kiinni. Todella hidasta, mutta sainpa haluamani lopputuloksen.

  VastaaPoista
 5. oi että, ihana että saitte tän aikaseks, ja miten söpö banneri!:--D

  ida

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania laukkuja.:) Kiva idea noi tekstit mikä esim banneris on.:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) Joo dymotekstit on hauskoja, löysin netistä sivuston jonka avulla niitä saa tehtyä virtuaalisessa muodossa. :-D

  VastaaPoista
 8. Onko sulla petra kuvia ton ekan vinyylilaukun työvaiheista? Tai jos voisit vaihtoehtoisesti ottaa pari lähikuvaa lauksta ja etnkin noista levyn reunoista, niin olis tosi siistiä. :) Ymmärtäisi ummikkokin ehkä miltä laukku käytännössä näyttää. :D

  VastaaPoista
 9. Maniac-: Kuvia työvaiheista ei valitettavasti ole, en silloin aikanaan tajunnut ottaa. Mutta voin tehdä erillisen postauksen siitä miten laukku on tehty. :-) Loppujen lopuksi se on aika yksinkertainen juttu, reikien tekeminen vain vie aikaa ja tarvitsi sen kolvin.
  Voisin lupailla tekeväni postauksen viimeistään ensi viikolla, kun on lomaakin ja tenteistä selvitty. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kamalasti, toi on vaan niin upee. :) Oliko toi muuten kokonaan ima ideasi tuo laukun malli?

  VastaaPoista
 11. En valitettavasti voi ottaa kunniaa siitä siitä, olisinkin keksinyt noin siistin jutun itse :) Löysin samantyyppisen laukun joltain amerikkalaiselta diy-sivustolta.

  VastaaPoista
 12. Hauska tuo puhelinlaukku. Oletko miten tuon numerosysteemin kiinnittänyt tuohon läppään? :)

  VastaaPoista
 13. Se on ihan vain liimattu jollain paksulla ja pitävällä liimalla jota isällä oli. Otin takaa kaikki törröttävät osat ja ruuvit vain ensin pois. Tuon laukun läpän sisällä on samanmuotoinen ohut vanerilevy, niin numeroympyrä pysyy siinä tukevasti. :)

  VastaaPoista
 14. Miten olet kiinnittänyt tuossa toisessa vinyylilaukussa tuon levyn kiinni? (=

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Tarkoitat varmaan tuota mustaa? Levyt on ihan vain liimattu kiinni sikaflexillä, joka on paksua ja pitävää jonkinlaista remonttiliimaa. Erikeepperillä en ehkä lähtisi liimailemaan, mutta joku muu pitävä ja vahva liimaa varmasti toimii.

  VastaaPoista
 16. Juu tarkoitin sitä :D Aa,okei. täytyy kattella jos jaksaisi askarrella tuollaisen... :)

  VastaaPoista
 17. :D Voih kun tuo puhelin laukku on ihana. Miten olet saanut puhelimen osiin?

  VastaaPoista
 18. oikeesti toi puhelinlaukku on jotain niin käsittämättömän ihanaa! :D

  VastaaPoista