Kukkaro

Heippa!

Ostin vähän aikaa sitte tommosen kukkaronkehyksen, ja tänään ompelin siitä sitten pienen kukkaron. Tässä hieman ompeluprosessia ja muuta :) Petra on jo aikasemmin kertonukin samantyylisiä ohjeita.

Ohje 4
Päätin tehdä pussukan tuosta samasta kankaasta ku tän tuolin päällys on, ja pari päivää sitten ostin tuota pilkullista kangasta ja siitä tein vuoren.

Ohje 4
Pussukat sisäkkäin ja eikun ompelemaan!

Ohje 1
Tää kehys oli tommonen missä ei ollu ompelureikiä, joten se piti pihdeillä puristaa yhteen. Harsin kehyksen kankaaseen kiinni jotta puristaminen olisi helpompaa!

Ohje 2
Löysin vaan maailman surkeimmat pihdit, joten lommoja ja jälkiä tuli kehykseen vaikka puristin reunoja yhteen nahkapala välissä. Mutta eipä tuo kamalasti haittaa kun omaan käyttöön tuli :)Ja tässä valmis kukkaro! Aika söpö tuli omasta mielestänikin :D Kunhan keksin jostai hieman halvempia kehyksiä (nuo olivat 3e) niin ajattelin tehdä näitä kesäksi myyntiin :)

Toivottavasti kaikilla oli kiva pääsiäinen!

PS. Toivokaa kuvia!

Roosa

16 kommenttia

 1. kiva pussukka :) olen itsekin tehnyt muutaman noita, ja käytin kankaan kiinnittämiseen ihan anttilasta saatavaa yleisliimaa (joka sopii sekä metallille että muoville). näin nuo kehykset jää siistin näköisiksi. ja on kyllä pysynyt tosi tiukasti kiinni, vaikka etukäteen vähän epäilinkin liiman kestävyyttä.

  VastaaPoista
 2. anna, aaaa hyvä tietää! aattelinki ens kerralla laittaa vähän liimaa että kestäs paremmin. painoitko silti kehykset kiinni jollain pihdeillä?

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä! Mullakin muutamat tuollaiset kehykset on odotelleet inspiraatiota, olen miettinyt juuri tuota liimaa.. Pitäisi olla sellainen hyvä liimatuubi joka mahtuisi hyvin kehyksen koloon:)

  VastaaPoista
 4. laitoin ihan pelkällä liimalla vaan. oli kyllä niin tehokasta ettei lähtenyt irti vaikka yritin vähän nykiäkin. kyseessä siis ihan perus teho-yleisliima, semmoinen lila purkki. siinä on juuri tuommoinen suht suippo kärkikin, niin liiman laitto sujuu aikas kivuttomasti. ja jos jotain tursusi yli, niin lähti hyvin noista kehyksistä pois. tässä näkyy nuo kukkarot http://annanaarteet.blogspot.com/2009/03/sur-rur.html mitään en pihdeillä painanut, kun tiesin että jäljet jää vaikka kuinka yrittäisi olla varoen.

  VastaaPoista
 5. Emilia, ole hyvä! Annalla olikin hyvä liimavinkki myös :)

  anna, hyvä kiitos! Ja ihanan söpöt kukkarot! Kankaatkin on tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 6. mistä noihin kukkaroihin saa noita kaavoja, siis miten leikata tuo kangas tuon muotoiseksi?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, itse keksin kaavan aivan omasta päästä, mutta täältä (http://u-handbag.typepad.com/uhandblog/2006/12/purse_frames_de.html) löytyy jonkinlainen ohje :) tietysti voi ensin testailla mallia jostain vähemmän kalliista ja tärkeästä kankaasta, ja sitten tehdä tarvittavat muutokset!

  VastaaPoista
 8. jeee, hieno, tee mullekkin tommonen, voin maksaa siitä :))))) t. anniamai

  VastaaPoista
 9. Hei yks kysymys! ku on toi klipsu hommeli, ennen kankaan laittoa, ni pitääkö noista rei'istä ommella se kiinni kankaaseen (tarkoitan siis klipsun molemmissa alareunoissa olevat pienet reiät.)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, itse en ainakaan ommellut, vähän se siitä jää ns. irti mutta se ei käyttöä haittaa :)

  VastaaPoista
 11. Okei. Ja muuten kun laittaa nuo pussukat sisäkkäin, kannattaako ne ommella ns. kiinni toisiinsa, siis nuo päät mitkä jää auki? en tiedä hiffasitko :D

  VastaaPoista
 12. Joo ompelin ne kiinni toisiinsa, kannattaa myös kääntää reunoista vähän sisäänpäin että pysyy kehyksessä paremmin! Laitan seuraavasta pussukasta tarkemmat ohjeet :)

  VastaaPoista
 13. Mistä oot löytäny noi klipsit? En oo löytänyt mistään.

  VastaaPoista
 14. Noita kukkaron kehyksiä aika halvalla löysin ainakin www.kouluelektroniikka.fi ja sieltä Askartelutarvikkeet -> Kukkaron kehykset.

  VastaaPoista
 15. Kouluelektroniikka.fi-sivulta tosiaan löytyy edullisesti, mutta siellä on minimiostos muistaakseni 14e. Kangastukku.comista tilasin näitä aika edulliseen hintaan, postikulutkin oli pienet. Neljälle keskikoon kehykselle tuli hintaa kuluineen 10e. Ei paha mielestäni :) Olen jäänyt koukkuun kukkaroiden ompeluun, niistä saa pienellä vaivalla ihania lahjoja ;)

  VastaaPoista
 16. Mistä ostit klipsit noihin kukkaroihin,laitatko linkin?
  kiitos ;)

  VastaaPoista