Historiaa

Innostuin kankaanpainannasta lukiossa ja vuodesta 2003 olenkin saanut vähän kaikenlaista aikaan sillä saralla. Teen sapluunat aina kontaktimuovista, vaikka ovatkin melko hidastekoisia ja kertakäyttöisiä. Tulostan kuvan tai tekstin ja piirrän sen läpi kontaktimuoviin.

Suurimman osan painamistani kuvista löydän internetin ihmeellisestä maailmasta. Osa sivustoista tarjoaa valmiita sapluunoja, välillä taas olen muokannut valokuvasta sellaisen itse.

Pääsiäislomalla näpertelyhiljaiselo jatkuu, joten tässä tekeleitäni vuosien varrelta. Arkistojen syövereistä kaivetuissa kuvissa kuvanlaatu on välillä mitä on..-Petra

Ps. Kommentoikaa ihmeessä myös edelliseen postaukseen! :-)

26 kommenttia

 1. HEI! Kerro joitaki sivuja mistä noita saa, määki tahon ja tarvin inspistä!

  VastaaPoista
 2. Aa pitikin laittaa se tuohon mutta unohtui. Tämä http://www.kittybuttons.com/wordpress/ on tietääkseni paras, siellä on tuhansia kuvia valmiina sapluunakäyttöön.

  VastaaPoista
 3. Hassu toi tv-pää kuva.:D Mulla on muuten samanlainen keltainen laukku.. vois itsekin piristää omaani painamalla siihen jonkun kuvan tai tekstin.:)

  VastaaPoista
 4. Tuo keltainen kassi on jo sen verran vanha ja kulahtanut etten ole sitä enää käyttänyt. Jotenkin tää painaminen on nyt viime aikoina jäänyt kun oon tehnyt kaikkea muuta, mutta ainakin yksi tilaustyö on tiedossa. :-D

  VastaaPoista
 5. Noi on mielettömän hienoja painotöitä! Itse en taatusti osaisi... Mutta käykää kiltit kommaamassa mun kotisivuja!

  VastaaPoista
 6. vähän hienoja, toi kasetti on mun lemppari:D

  VastaaPoista
 7. Ihania noi kaikki! Mistä olet ostanut noita maaleja? Eikös tiimarissa ole ainakin joitain? Ja itse kun en ole paljoa harrastanut tuota, niin pitääkö tuo sitten silittää toiselta puolelta, että se pysyisi kiinni? Itse pidin tuosta neljännestä paidasta. Jännä kuva :)

  VastaaPoista
 8. Voiku hienoja ! Itse olen yrittäny löytää netistä kuvia, mutta en löydä mitään kivoja :( oisko sulla antaa jotain neuvoja mistä löytäisi? (=

  VastaaPoista
 9. Minulla on tuo Macgyver taustakuvana! hihi =) Minäkin olen painanut jonkin verran, mutta en mitään läheskään näin kivaa ja kaunista.. lähinnä vain joitain yksinkertaisia hölmöjä kukkia ja eläimiä, koska meidän mummolassa on sellaisia sabluunoita vaikka ja kuinka! Kehikon kanssa painaminen on kivaa, mutta se oikeastaan vaatii aina sen kaksi ihmistä siihen touhuamaan!

  VastaaPoista
 10. Sanni: Kiitos :)

  sonjj: Kiitti, itekkin tykkään siitä.

  Anonyymi: Maaleja löytää mm. Tiimarista ja erilaisista askartelukaupoista, esimerkiksi Sinooperista kannattaa kysellä. Itse silitän vain kuivuneen kuvan päältä muutaman minuutin niin väri tarttuu kunnolla. Joskus laiskuuksissa se jää tekemättä, mutta silloin kuva saattaa haalistua pesussa. Takapuolelta voi silittää myös.

  Anonyymi: Tuo aikaisemmin kommentoimani Stencilry eli www.kittybuttons.com/wordpress on tosi hyvä sivusto. Stencil-sanalla voi muutenkin netistä sapluunoja hakea.

  humu: Tuo MacGyver on kyllä hauska, ja threadless.comissa on muutenkin hyviä paitaideoita. Kerran tilattiinkin sieltä parit t-paidat. :)

  VastaaPoista
 11. Mahtavia painatuksia:D Iskee iskelläkin oikeen inspis että mäkin tahon!!

  VastaaPoista
 12. Riikka-Amanda: Kiitokset :) Ja siitä vaan itsekin kokeilemaan! Teksteillä ja yksinkertaisilla kuvioilla on helppo päästä alkuun.

  VastaaPoista
 13. hauskoja töitä. varsinkin viiksimies ja mcgyver on suosikkeja :D

  VastaaPoista
 14. anna: Kiitos, tykkään niistä myös, vaikka ei omia ideoita olekaan. Viiksipaidan tilasi poikaystävä :D

  VastaaPoista
 15. Okei. Kiitos! :) Vielä kysyn,että millä olet muokannut niitä kuvia? siis jos ne ei ole ollut sabluunoita vai mitä olikaan? (:

  VastaaPoista
 16. Mistä löysit tuon make te,not war tekstin ja tee kupin kuvan? olen yrittänyt saalistaa sitä jotain, mut ei oo tullu kohalle :/

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Kotikoneella oli joku ohjelma, olisiko ollut joku ihan perus Windows Xp:n mukana tullut Photo editor tms. Siinä oli kuitenkin leima-toiminto kuvan muokkaamiseen ja sillä sai yksinkertaistetun ja mustavalkoisen kuvan. Oon tosi huono tietokoneiden kanssa niin en nyt osaa paremmin neuvoa :)

  Toinen anonyymi: Teksti on ihan vain kirjoitusohjelmalla tulostettu ja kuppi piirretty itse. Asettelin ne vain sitten itse noin. Tuollainen kuppi on helppo piirtää, ei vaadita suuria taiteellisia lahjoja. :-D

  VastaaPoista
 18. Okei :) Muuten, mä taas urkin sulta näitä tietoja :D toivottavasti ei haittaa, niin se asia: kun tulostin tollasseen viiksivallu jäbän ja eikös siitä pidä leikata pois nuo mustat osiot? kun leikkaan, ni siitähän irtautuu niitä valkoisia kohtia mitä on siinä päässä(jotkut hiusten kiilto-jutut) niin miten sait ne sitten kiinni sen aikaa kun laitoit väriä?

  VastaaPoista
 19. Joo, eli etenkin tuossa tilanteessa kontaktimuovi on oikein kätevä apu. Kuvan voi piirtää läpi siihenja leikata siitä sapluunan. Kun tuollaisia irtonaisia paloja on, ne saa helposti aseteltua kankaaseen ja pysymään kiinni. Jos sapluunan tekee paperista, paloja voi yrittää teipin avulla saada pysymään kiinni, mutta siinä tapauksessa kangasväriä menee helposti sinne minne ei pitäisi. Tätä on vähän hankala selittää ilman kuvia, mutta toivottavasti selkisi edes vähän! :-)

  VastaaPoista
 20. okei, mut miten kontaktimuoviin saa näkymaan sen, siis jos piirtää tavallaan läpi, mut eihän se kontaktimuovin läpi näy, et pitääkö tuo sabluuna kumminkin sitte leikata ennenkuin piirtää kontaktimuoviin?

  VastaaPoista
 21. Mä usein vahvistan sitä paperilla olevaa kuvaa mustalla tussilla jos ei muuten meinaa läpi näkyä. Riippuu kai muovista? Se sapluunan (vai sabluuna se kai oikeasti on :D) leikkaaminen on niin vaivalloista ettei sitä kahta kertaa jaksa tehdä.

  VastaaPoista
 22. nii joo aivan... no mä nyt alotin ton leikkuun jo tos paperil, eiköhän se tuolleenkin mene :) Kiitos neuvoista! Teillä on kiva blogi!

  VastaaPoista
 23. yritin kerran tehä tuota naista millä on tuo sormi pystyssä, ni herranjumala mulla meni hermot siihen pieneen näperrykseen, ja se kontaktimuovi repeili, miten sä oikein sait sen noin hyvin :o

  VastaaPoista
 24. Se on kyllä tosi vaivalloista ja aikaavievää :-D Leikkaan tuollaiset monimutkaiset kuvat kontaktimuovista pienissä osissa ja sitten asettelen ne kankaalle. Pienimmät kohdat voi myös jättää sabluunasta pois ja tehdä ne myöhemmin lisäämällä väriä pikkuhiljaa jollain kapeakärkisellä asialla (itse käytän sukkapuikkoa). Kärsivällisyyttä :)

  VastaaPoista
 25. Eikös tuon kontaktimuovin kanssa tekeminen oo vähä vaikeeta O_o
  Äitini harrastaa vähän enemmänkin sabluunamaalausta... Hän hommaa kalvot jostain sairaalasta, meinaan äitini käyttää röntgenkalvoja.. ne kestää erittäin hyvin kun on paksuja :)
  Ja jos siinä on jonku ihmisen röntgenkuva jääny siihen kalvoo ni äitini liottaa niitä vedessä muutaman päivän ja sen jälkeen tiskiharjalla putsaa ne! ^^
  ja sit leikkaa haluaman kuvion mattopuukolla =)

  tää on kyl loistava blogi ja varsinkin ku ite tykkää tehdä kaikenlaista käsillä! 8-D
  paljon hauskoja ja hyviä ideoita!

  VastaaPoista
 26. Huippu tuo Macgyver-teksti. Pitää kyllä nostaa hattua on niin hienon näköisiä töitä. Vielä kun itsekin saisi aikaiseksi tehdä..

  VastaaPoista