Näkyväksi neulottu - Yarn visions

Viikonloppuinen retkeni Vaasasta pääkaupunkiseudulle osui erittäin sopivaan saumaan tämän käsityöaiheisen taidenäyttelyn kannalta, nimittäin se oli auki toiseksi viimeistä päivää kun siellä lauantaina vierailimme. Näkyväksi neulottu esitteli todella monipuolisesti erilaisia käsityötekniikoita kolmessa kerroksessa. Ylipäätään jo se yllätti että Keravalla oli noinkin suuri nykytaiteen museo!

"Samaan aikaan kun kuvataide ja taideteollisuus ovat lähentyneet toisiaan, käsityö harrastuksena on noussut aivan uudelle tasolle. Sosiaalisessa mediassa käsitöistä on tullut yksi voimauttava tee-se-itse-kulttuurin muoto, johon liittyy taitojen jakainen ja yhdessä tekemisen synnyttämä jaettu ilo. Näyttelyn teokset innostavat tarttumaan puikkoihin ja koukkuihin, mutta antavat myös paikan pysähtymiselle."


Yhdeksi suosikikseni nousi tämä valtava Sanni Weckmanin Hillevi -kuvakudos. Kehykseen kudotussa teoksessa on käytetty samaa tekniikkaa kuin mihin olen itsekin viime aikoina mieltynyt, vain muutaman kymmenen kertaa suuremmassa muodossa! Oli kiva nähdä viimeinkin myös omin silmin ne ympäri somea silmään jo aiemmin osuneet Kaija Papun virkattu poliisiauto, Liisa Hietasen virkatut kyläläiset ja Niina Mantsisen graffitiryijyt. Upeita kaikki!
Pyöreisiin kehyksiin kirjotut minitaideteokset ovat olleet pinnalla viime aikoina ja ainakin yhden taulun verran tätä tekniikkaa olisi itsekin mukava kokeilla. Minussa on aina asunut pieni oman elämäni taiteilija ja pidän siitä jos taiteen ja käsityön pystyy yhdistämään myös omassa tekemisessä.

Näyttelystä jäi inspiroitunut ja innostunut olo ja se on kai tärkeintä mitä taide voi tarjota sen yhteiskunnallisen sanoman lisäksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Petra

Ei kommentteja