DIY matto ja sohvanpäälliset

Nyt tulee kunnon kuvapläjäys olkkarista!

 Olen pitkään halunnut sohvaani vaaleanharmaat päälliset. Tähän Ektorp-sohvaan saa päällisiä kyllä Ikeasta, mutta parin sadan euron hinta vaaleanharmaille päällisille ei houkutellut.

Sen sijaan ostin Ikeasta vaaleanharmaata pellavakangasta, ja ompelin päälliset itse. Kangasta tähän meni kylläkin aika paljon, ainakin 10 metriä kun päällystettävänä oli myös rahi.

Sohva oli pitkään vain puoliksi päällystetty etupuolelta, eikä siitä oikeastaan huomannut että koko sohvan takaosa oli ilman päällistä :D Nyt on kuitenkin koko sohva kunnossa! Päällisten muodon mallasin heittämällä kankaan sohvan päälle ja laittelemalla nuppineuloja oikeisiin kohtiin. Tyynyissä on kaikissa omat päälliset, joissa on tarrakiinnitys mahdollista pesua varten.

Tykkään vähän rennommasta tyylistä, joten itseäni ei yhtään haittaa että pellava on vähän ruttuista.

Matto taas on vanha valkoinen matto, johon kaipasin vähän piristystä. Kuvio on maalattu kangasväreillä ja pensselillä, helppoa siis! Ensin täytyi kuitenin tehdä vähän laskelmia mihin kohtaan kuvio sijoittuu. Merkkasin teipeillä kuvion risteyskohdat, joiden mukaan sitten vapaasti sudin menemään. Lopuksi vielä silitin maton keittiöpyyhkeen läpi, että kuvio pysyisi vielä pesun jälkeenkin.

// Roosa
2 kommenttia

  1. Mahtava idea maalata/piirtää mattoon kuviot. Minusta siihen ei olisi, mä oon ihan tumpelo.

    VastaaPoista
  2. Ihanan valoisa olkkari! Meillä on muuten tuo sama vitriini :D

    VastaaPoista