Kesäolohuone


Muutettiin tammikuussa uuteen asuntoon jossa on ihana suuri lasitettu parveke. Todellinen kesäolohuone. Jo muutama viikko sitten siellä oli aurinkoisella säällä niin lämmin että oli mukava istuskella. Kesähelteillä saattaa olla liiankin kuuma! Sivussa näkyvät verhot antavat kuitenkin näkösuojan lisäksi myös varjoa. Kangas on Eurokankaasta ja se on kiinnitetty tarranauhalla. Pitsiliinoista tehty viirinauha on ehkä vähän liiankin romanttinen, mutta olkoon nyt tuossa hetkisen! En raaskinut leikellä liinoja vaan ne on ihan vain taitettu kaksinkerroin ja ommeltu kevyesti nauhaan kiinni.


Muut huonekalut ovat vanhoja, ainoastaan sohva on uusi. Se on ostettu käytettynä eikä varsinaisesti ole sohva vaan kankaalla päällystetty runkopatjasänky. Myyjällä oli erittäin hyvä maku, sillä sänky oli siis jo ostettaessa tuolla kankaalla päällystetty eli sain ottaa sen ihan sellaisenaan käyttöön. Tässä hyvä vinkki kuitenkin jos samantyyliselle ratkaisulle on tarvetta, kangas oli nidottu kiinni sängyn runkoon alapuolelta.


Tyynyjä on haalittu sieltä sun täältä, osa ommeltu itse ja osaan käytetty tyynyliinoja tai valmiita sohvatyynynpäällisiä. Muutamia ideoita niiden suhteen vielä on ja muutoksia varmasti tulee kesän mittaan. Kasveja haluaisin myös lisää mutta mitään pienimuotoista yrttitarhaa kummempaa puutarhurointia en ajatellut ruveta harrastamaan.


Tämä musta jakkara oli ennen koristeltu kakkupaperilla, mutta sitten se vietti talven entisen asunnon terassilla. (Hups..) Kosteus oli tehnyt tehtävänsä eikä tuolin pinta enää ollut oikein edustuskelpoinen. Liimasin siihen siis vinyylilevyn!


Tässä kesäolohuoneessa tullaan juomaan ja syömään vielä monet teet ja skumpat ja aamupalat. Parit päikkärit oon sohvalla jo nukkunut!

Petra

8 kommenttia

 1. Oi ihana kesähuone:) ja niin paras tuo vinyulilevyjakkara:D

  VastaaPoista
 2. Tuo jakkara onkin hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tällaisen joskus jossain ja vinyylevyjen rakastajana idea jäi mieleen, nyt oli sitten hyvä aika toteuttaa. :)

   Poista
 3. Tosi kaunis parveke! Onko tuo verho kiinnitetty siis tarranauhalla kattoon/ikkunaan/seinään? Itsekin sisustan juuri parvekettani ja tarvitsisin valoverhon, mutten tiedä miten kiinnittäisin verhon ikkunoiden eteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarranauha on kiinni parvekelasituksen yläreunassa, ei siis itse lasissa. Nyt parin sateisen päivän jälkeen kävi niin että tarra irtosi.. Ei kestänyt kosteutta siis.

   Poista
 4. Oijjoi mite ihanan näköstä! Itekki laittaisin oman parvekkeen nätiks, jos se ois lasitettu... Kun tuoho avoparvekkeelle ei oikei viiti kauheest kankaita ja tyynyjä viiä, ku ne pitäis ain ottaa pois yön ajaks jo alkaa sataa, ja en kyl löyä niille mitää järkevää säilytyspaikkaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitus kyllä tuo ihan erilailla mahdollisuuksia, mutta ehkä avoparvekkeelle voisi miettiä jotain säänkestäviä kankaita? Ja osaa vaikka johonkin arkkuun tms. tarvittaessa piiloon? :)

   Poista